Kyllä, näin ”pitkäänhän” sitä selvittiin ilman. Muutama viikko sitten lähdin illalla lenkille koirien kanssa ja Ville jäi kotiin. N. kilometrin jälkeen se soittaa että tule äkkiä kotiin, täällä on hätä.. ?!? Apua – paniikki. Juoksin kotiin niin kovaa kuin pystyi ja eihän tuo pentu osaa vielä juosta hihnassa, joten innoissaan pomppi siinä mun edessä. Paniikissa kun pingoin, tallasin vahingossa edessä pomppivan pennun jalalle seurauksena hirveä kiljuminen. Sitä sattui.

No koti oli täynnä savua ja hirveä sotku siitä tulikin  - ilman tulipaloa kylläkin. Onneksi. Se siitä. Joku aika sen jälkeen (vasta) kiinnitin huomiota Kivan seistessä, että se ei varaa toiselle takajalalle painoaan saman verran kuin toiselle. Liikkeessä en huomannut mitään, mutta tuo vinous oli kyllä ihan selvä. Varasin ajan fyssarille ja vasta tässä kohtaa aloin muistamaan tuon jalalle tallaamisen. Se siinä paniikissa jotenkin unohtui koko juttu. No Ninakin huomasi vasemmassa jalassa jotain, mutta jossain syvemmällä. Sain onneksi varattua ajan Kouvolan Univetille heti seuraavaksi päiväksi. Ja olihan siellä jotain. Venytyksissä ei tuntunut mitään rajoituksia joten kuvattiin. Kuvissa ei mitään normaalista poikkeavaa, paisti vasemman polven takaisien nuljuluiden vieressä hieman kalkkeumaa, pohjelihaksen jänteissä. Jänne on siis luultavasti venähtänyt ja päässyt tulehtumaan, joten on alkanut muodostamaan kalkkia. Hyvä että syy löytyi, koska kurjinta on oireileva koira ilman selkeää syytä.

Ero oikean ja vasemman jalan nuljuluissa:ero.jpg

Nyt on huilattu kaksi viikkoa Rimadylin kanssa ja laitettu viikon välein Cartrofen pistos. Nyt vielä lenkkeillään viikko hihnassa ja torstaina mennään kontrolliin. Toivottavasti tämä auttaa ja nivel pysyy kunnossa. Ihmisiltä tuota kalkkeumaa otetaan pois jos se jää hankaamaan niveleen, mutta en tiedä miten koirilla??? Jää nähtäväksi. Mutta näin – onneksi on vakuutus. Jotenkin Kivan meille tullessa arvelin rämäpäisyyden takia, että meillä tulee varmaan vakuutukselle käyttöä. Yllättävän hyvin sillä on pysynyt pää kasassa vaikka ei ole päässyt rallattelemaan. Säälittävähän se vähän on kun katselee ikkunasta Texin ja Kaapon kirmaillessa ulkona.. Kunhan tulisi kuntoon.

Voi toista...IMG_20150711_123840.jpg

Ja muihin aiheisiin lyhyesti. SM:t oli ja meni. Oli tosi mukava reissu. Ville ja poika oli mukana ja meillä oli kivaa. Perjantaina kisattiin yhdet startit. Texille nolla ja Kaapolle puomin alastulovitonen. Mutta loistava fiilis kisata. Oli koko viikonlopun ajan. Lauantaina joukkueadalla Kaapolle puomilta ylös- ja alasmenovitoset. Texile HYL. Su karsintaradalla Kaapolle kielto kun otin vähän liian tiukkaan loivan välistävedon. Texille eka rima alas. Mutta muutoin oli tosi siistit radat kummallakin. Oli hyvä fiilis kisata virheistä huolimatta.

Kuva: Sara Nikulasaranikula.jpg

Kuvat (2): Sari Eskelinensarieskelinen2.jpg

sarieskelinen.jpg

Karsinnat jätin Kaapon kanssa väliin. Ei vaan huvittanut lähteä. Agirotuun lähdin vähän hurlumhei asenteella ja se näkyi. Auringon paahteessa ja väsyneenä ei vaan tule mitään. Jotenkin sen tietää ennen rataa että nyt onnistutaan ja myös toisinpäin. En saanut millään minkäänlaista asennetta radoille. Eipä jäänyt näistä kerrottavaa.. Paitsi että nähtiin Kivan kanssa Wii-iskää. Se on kyllä maailman mukavin ja hyväluontosin koira.

IMG-20150704-WA000111.jpg

Mitäs muuta? Treenattu on vähän nihkeästi, kerran viikossa.. Kiva nyt taukoilee eikä etene, josko ei niin tarvitsekaan vielä edetä. Ei oikein osaa mitään mutta asenne on kohdallaan sitäkin enemmän. Tässä ehkä nyt kisataan jonkun verran poikien kanssa lähiseudun kisoissa ja katsellaan.. Vähän on sellaista seesteistä tämä harrastuspuoli nyt.. Ei kai se haittaa 

14356867235701.jpg

DSC_00351.jpg