Illalla mentiin Piian ja Alvinin kanssa tokoilemaan P-Haun vanhalle hallille. Aloitin Kaapon kanssa svuille tuloista. Tässä jatkettiin samaa takapäänkäyttötreeniä, eli pyörin ympyrää niin, että Kaapo alkaa kääntämään takapäätään sivuilletuossa. Sitten seuraamista...aluksi taas kontakti katkeilee, mutta alettiin menemään taasen isoa ympyrää ja paljon palkkaa ja kehua kun kontakti pysyy. Loppukohden parani hieman, mutta hiottavaa tässä vielä on. Jäävissä liikkeissä vahvempi on seisominen, sujuu jo seuraamisesta ja pysähtyy täpäkästi heti käskystä. Maahan menossa joudun vähän ottamaan taaksepäin, että saataisiin siinäkin nopetta eikä yhtään askelta käskyn jälkeen. En siis vielä jatka itse eteenpäin yhtään, vaan jään vielä viereen palkkaamaan nopeasta maahanmenosta. Paikalla olo on parantunut paljon. Kaapo on melko rauhallinen ja odottaa kiltisti. Odotin varmaan vajaa minuutin ja kiersin kaapon ympäri. Hyppy sujuu myös paremmin kun en heitäkään lelua tai pyydä pysähtymään lelu kädessa, vaan ihan käskyllä ja käsiavulla, koska osaa seiso käskyn. Hetki paikallaan ja sitten lelu koiran taakse. Alkoi myös sujumaan. Vielä luoksetulo: ekalla kerralaa lelu palkaksi taakse ja toisella kerralla nopea luoksetulo lelun avulla. Kaiken kaikkiaan kivasti mennyt treeni.. jäi hyvä mieli.

Lassen kanssa tehtiinkin kisanomainen treeni. Koitettiin siis Piian kanssa näin saada selville mitä pitää hioa ja kuinka paljon. Ja selvisihän se sieltä:

Huonoa: Malttamattomuus perusasennossa, koiralla ei hajuakaan mikä on oikeasti perusasento joka siis vaikuttaa myös seuraamisen asentoon, "suuttuu" kun ei saakkaan palkkaa kokoajan; alkaa komentamaan tosi paljon, pitää aika paljon ääntä varsinkin kun odotetaan liikkeen alkamista kun mitään ei tapahdu.

No jotain hyvääkin: kontakti seuraamisessa hyvä, iloista seuraamista, jäävät liikeet hyviä; toimii nopeasti ja on rauhallinen paikallaan, paikalla olo ensimmäistä kertaa loistava (tästä tosi ylpeä), luoksetuloa ripeä, hyppää hyvin.

Eli tässä meille Lassen kanssa työsarkaa...voi kun nämä perusjutut olisi vaan tiennyt silloin kun alkoi Lassen kanssa "tokoilemaan". Hyvälle pohjalle olisi helpompi rakentaa. Mutta korjataan ja vahvennetaan vanhaa pohjaa niin sama hyvä siihenkin saadaan :)