Kaapon metskua olen vahvistellut ja on jo paaaljon parempi, tai siis superisti parempi, koska tekee nyt koko nouto liikeen :)  Maanantaina tehtiin muuten toko treeninä ensin hyppynouto, tämä on oikein hyvä. Askelsiirtoja ja liikeestä istumista. Myös kaukon vaihdot oli nyt oikein hyvät - pidän AINA takapalkan ja olen huolellinen palkkaamaan vaan oikeesti hyvät vaihdot. Nyt ei enää lepsuilla  . Ruutuun lähetyksiä pari ja siellä pysymistä liikkurin käskyillä (en kutsunut kertaakaan ruudusta, vaan kävin palkkaamassa pysymisestä). Sitten otettiin yhdessä kunnon häiriötreeniä. Olikohan koiria yhteensä 8. Ensin ringissä koirat istumaan ja ohjaajat keskelle. Marianne koitti saada (ja saikin) jokaisen vuorollaan maahan. Kaapokin meni hämyyn pari kertaa, mutta huomauttamisen jälkeen skarppasi. Sama homma maasta istumaan yrityksillä. Sitten otettiin rivi, josta joka toinen vuorollaan kutsui käskytettynä koiransa luokse. Tämä meni hyvin Kaapolla. ja vielä loppuun rivistön edessä luoksetulo yksitellen. Otin Kaapolla pysäytyksen, joka olikin hieno ja tosi skarppi. Hyvää harjoitusta

Tex teki myös häiriössä perusasentoja, kaukkareita, liikkeestä maahanmenoja sekä paikalla makuuta ja istumista. Hyvin malttoi vaan tehdä mun kanssa eikä muut samaan aikaan tekevät häirinneet :)

Eilen Samin vetämä agility treeni. Teemana turha hallussa pito ja 'tässä' käskyn viljely pois. Oltiin pienet radanpätkät sekä sisällä, että ulkona. Huomaan ja tiedän kyllä, että varsinkin kisoissa varmistelen ihan liikaa ja hidastan Kaapon vauhtia pitämällä sitä ihan liikaa hallussa. Loppuun otettiin ulkona oleva lyhyehkö rata kisanomaisesa, joka kellotettiin. Kaapo meni kyllä kovaa - kunhan vaan annan sen mennä ja luotan omaan ohjaukseen ja koiraan. Enkä joka esteen välissä sano 'tässä' - (ärsyttävä tapa, varmaan vähän epävarmuutta). Päästiin samalle sekunnille kuin Träp, joka menee kyllä ihan superkovaa; jäätiin joitain kymmensosia.... Että tämän kun muistais kisoissakin..