Tex täyttää tänään 1,5 vuotta, eli agilityn kisaikä olisi täynnä. Tulipa se nopeesti vaikka vuosi sitten tuntui ikuisuuden pitkältä ajalta. Kuvaamisen takia karenssi kestää kuun loppuun ja kisaamaan nyt mikään hirveä kiire ei olekaan. Aiotaan kyllä mennä koittamaan johonkin, mutta vähän jopa toivon (ja luulen että meneekin näin), että saadaan kisata ykkös- ja kakkos luokissa jonkin aikaan. Niissä on pienet luokat ja yleensä kivat sujuvat radat. Otetaan ihan rennosti eikä aleta vääntämään hampaat irvessä 'pakko päästä nopeesti kolmosiin' meiningillä.

Alkuviikko harjoiteltiin kisaamista epiksissä. Maanantaina kanavan koirakillan kisat Vääksyssä. Maneesipohjaa ei oltu tampattu ollenkaan ja se oli ihan hirmu upottava ja pehmeä. Tex suti ja "upposi" aika paljon alustalla eikä saanut tuntumaa ja ainakin eka rima tuli alas möllien radalla. Kisaavien kierroksella osasi huomioida pohjan ja rimat pysyi. Tällä radalla tuli A:n läpi, joten se uusittiin. Ville kisasi Kaapon kanssa; ekat epikset yhdessä ja menikin ihan ookkoosti, pieniä huolimattomuusvirheitä.. Kisaavien radalla osasi uusia A:n kun tuli läpi. Hyvä!
 
Eilen oli P-Haun mestaruuskisat joissa Muotkan Esa oli tuomaroimassa. Agi- ja hyppyrata oli Esan kisaratoja kakkoslokasta, oikein kivat ja vauhdikkaat radat. Kaapolle eka radalta vitonen kepeille menosta, taas. Kontaktit otti hienosti. Tex aloitti myös loivan avokulman pujottelun kakkosvälistä, joten uusin tämän. Putkelle unohdin tehdä jarrutuksen, joten tuli sieltä niin vauhdilla ja isolla kaarteella, että kiersi hypyn. Uusin tämänkin kohdan. Puomin kontakti nopea ja hyvä, A:n tuli läpi - uusiksi. Lopussa oli kohta jonka arvelin meille vaikeeksi, mutta Tex kuunteli ohjauksen hyvin, tai varmaankin itse muistin ohjata.
 
Hyppyradalla Kaapo luki lopussa olevan hypyn takaaleikkaukseksi ja kääntyessään ympäri hyppäsi hypyn takaisinpäin. Muuten vauhdikas ja hyvä rata. Alussa tein molemmille toisena olevalle pituudella ihmisnuolen tapaisen ohjauksen, jonka kumpikin meni kivasti ja osasivat mitoittaa hypyn sopivaksi. Texille aika hieno rata. Taas vaan unohdin ottaa putkelta koiran mukaan, jolloin rallatti edessä olevan pituuden väärään suuntaan. Loppurata hienosti ja nyt haki loivan avokulman kepeille oikein.

Eli vähän ohjaajan huolimattomuusvirheitä Texin kanssa. Varsinkin noiden putkien kanssa. Kääntyy niistä hyvin kun vaan kerron ennen putkeen menoa tai käyn hakemassa putkensuulta. Vauhti oli kova ja rimat 60 - ei ongelmaa hypyissä