Torstaina oli siis Kaapon vuoro P-Haun treeneissä. Sami oli vääntänyt melko haastavaan radan, jota olis ollu kiva ihan tosissaan koittaa. Jostain syystä olin vaan ihan tosi huonolla tuulella ja meillä meni treeni ihan piloille.. Kiukuttelin vaan koiralle ja sähelsin.. Olinpa tyhmä.. enkä kovin reilu Kaapolle, joka olis ollut ihan intona treenaamaan tauon jälkeen.. No ei siitä sen enempää.

Tex teki ennen Kaapon vuoroa puomia ja kujakeppejä. Onpa sillä hieno puomi. Toivottavasti pysyy yhtä makeena sitten isollakin puomilla.

 Perjantaina oli vuoro Mariannen kanssa korkeavireen uudella hallilla. Mariannen suunnittelema rata oli tällainen:

Alkuun harjoiteltiin sokkareita. Näitä ollaan otettu Texin kanssa ehkä vaan kerran aiemmin ja muutenkin itse oon huono tekemään niitä. Paljon otettiin toistoja ja joitain saatiin onnistumaankin. Vielä on vaan kovin vaikeaa, kun ei ihan luota koiraa tai tiedä vielä miten paljon voi ennakoida tai miten se kääntyy ym. Näitä oppii vaan sitten tekemällä, ja luotto ohjauksiin kasvaa tekemisen myötä. Radalla oli myös rengas, ekaa kertaa. Otettiin alkuun erikseen, ei ongelmaa radan yhteydessäkään. Poispäinkäännös onnistui hienosti. Tex tulee ohjaukseen hyvin.  Ei koitettu enää koko rataa kun tehtiin eka kerran näin iso treeni. Texissä huomasi jo pientä väsymystä.. Hyvä mieli jäi. Tässä video.

 ___________

Lauantaina samaisessa hallissa oli Niina-Liina Linnan valmennus. Rata tällainen:

Kaapo kulki taas vähän hitaasti. Ei oikein osaa mennä matolla. Treenattava paljon ekan hypyn kanssa sivuetäisyyden ottamista. Katsoo vaan muhun päin, eikä ollenkaan hyppyä, vaikka jätän nenän kohti hyppyä. Treenattava myös putki/kontakti este erottelua (kävi ilmi jo torstain treeneissä). Muutoin ihan kiva treeni. Tein Kaapostakin videon. En vaan tykkää katsella / näyttää sen menoa, kun menee niin hoplop askeleilla (eli hitaasti).. Kokonaisuudessaan meni ihan kivasti. Pituus oli vaikea kun siitä puuttui sivutolpat. Moni koira ei tajunnut pituudeksi ja juoksi vaan ohi.. Myös Kaapo. Taisin saada kerran menemään ihan kunnolla. Video täällä.

Nyt kun katselin taas videoita ja omaa ohjausta, totean taas ongelmani, jonka olen huomannut ennenkin. Teen välillä hölmöjä huitaisuja kädelläni, varsinkin kun irrotan koiraa esteelle tai esim. takaakiertoon. Ne täytyy lopettaa ja pyrkiä pitämään ohjaus tasaisempana. Niin että kokoajan olisi ohjaus päällä. Kun huitaisen, ohjaus loppuu. Ja näyttää lisäksi tyhmältä. Huomauttakaa mulle jos joskus huidon.. en taida itse tajuta.