Laura oli tehnyt blogissaan Ässästä hienon ”katselmuksen” kuluneesta vuodesta ja karttuneista taidoista. Matkin vähän ideaa ja kirjotan ylös myös meidän tilanteen.. ja tavoitteita ensi vuodelle.

 Agility:

Kontaktiesteet: Puomi on Texillä hieno, tosin ollaan vaan tehty pentupuomia. En uskalla tehdä vielä oikeaa puomia kun on kuitenkin niin korkea, jos sieltä putoaa.. en halua rikkoa rakasta pentua . Alasmeno kontakti on hyvä, juoksee kovaa alas asti ja läppää tassut vauhdilla 2on 2off – eli on tajunnut idean . Keinua ollaan tehty bang-tekniikalla, eli avustaja pitää keinun alastuloa hieman ilmassa ja koira hyppää sivusta keinulle tekemään 2on 2off:in. Tää on Texistä kivaa. Tuntuu, että siitä on kivempaa, mitä kovempaa keinu rysähtää alas. Erikseen on tehty keinun päähän asti juoksemista, niin että avustaja pitää keinua ylhäällä ja siitä heijaamalla laskee alas. Koira oppii näin, että keinu laskee alas vasta kun ollaan kärjessä ja näin saadaan aikaan nopea keinu - ´vola.  A on vielä tulevaisuutta..

 Kepit: Ollaan tehty vaan kulmia ja aina vaan kujalla. Alussa on ollut kaksi ohjuria. Näitä otetaan aika harvoin nyt talviaikaan kun tarvisi aina halille apua palkkaamiseen. Keväällä sitten harkataan enemmän kun saadaan taas omat pihakepit käyttöön. Osaa hakea jo kulmat melkein mistä kulmasta vaan.

 Ohjaustekniikat: Näissä ollaan vasta lähiaikoina menty eteenpäin ja niin kuin monessa muussakin; maltti on valttia. Ollaan tehty nyt paljon vähemmän itse treeniä hallilla ja keskitytty paljon leikkimiseen ja mun lähellä oloon, joka on heijastunut positiivisesti myös ohjaamiseen. Ei hae enää niin paljon etäisyyttä ja kuuntelee paremmin. Näissä on vielä oppimista koko ensi kevät ja kesä.

 Esteet: Rengasta on otettu matalana pariin otteeseen korkeavireen hallilla ja nyt myös vähän kotipihalla. Pituus ja muuri on vielä ihan auki. Samoin perus hyppy on vielä työn alla. Ollaan koitettu kerran viikossa tehdä joku hyppyharjoitus ja treeneissä rimat on maassa tai 20 cm (alin mahd). Maltilla myös jatkossa riman nostaminen hyppykoulutuksen ohjeiden mukaan.

 Toko:

Tokoa ollaan treenattu ihan harmittavan vähän. Pakko varmaan sanoa, että agility on meidän ykköslaji, vaikka toko on meille ihan yhtä tärkeää ja kova into sitäkin olisi treenata. Ollaan treenattu silloin tällöin kotitreeniä ja hallilla ollaan käyty varmaan keskimäärin joka toinen viikko.. Tässä tämän hetkinen tilanne.. paljon on vielä edessä..

Perusasento ja seuraaminen: Pa on ihan ok. Tulee säpäkästi ja innoissaan, mutta aina ei ihan osu oikea paikka. Jää välillä liian eteen. Positiivista on, ettei ole yhtään tiivis, jättää hyvän välin mun jalkaan, olematta kuitenkaan liian väljä. Häiriötä pa:ssa ollaan otettu ihan pari kertaa, mutta tuntuu jo tajuavan ideaa.. Täytyisi saada vaan toisoja. Seuraaminen on eniten kesken.. ja se olisi se kaikkein tärkein. Ollaan nyt otettu paria askelta perusasennosta ja erikseen liikkeestä seuraamista jossa pidän käden (nami kädessä) housun sivusauman kohdalla. Tätä pitäisi päästä tekemään niin että muut katsoo, mutta kun on käyty niin vähän treeneissä.. Ehkä se siitä

Jäävät: Näitä on otettu erikseen ilma tarkkaa seuraamista. Molemmat on hyvällä mallilla, eritoten maahan meno. Putoaa kuin kivi maahan.

Luoksetulo: Tämäkin tuloillaan hyvällä mallilla. Vauhti luoksetuloja erikseen, erikseen pysymistä ja erikseen eteentuloja. Kunhan vielä harjoitellaan ja yhdistetään osaset.

Nouto: Luovutus eteen on hyvä. Tätä on otettu paljon kotona leluilla ym. Vauhtipalkkausta pitäisi ottaa lisää vielä paljon.

Hyppy: Tämä on ihan ok mallilla. Ollaan tehty jonkin verran osissa jo onnistuu jo ihan kokonaankin.

Ruutu: Merkki on ok, tajusi sen aika nopeaan.. Ruutua ollaan otettu nyt vaan vauhdilla, eli juoksee leluun ruudussa. Täytyy alkaa hiomaan markkeria ruudussa. Viimeksi taisi tarjota vaan merkkiä yhden ruudun tolpan taakse.. eli treeniä lisää

Kaukot: Maahan –istu vaihdot hyvät. Muitakin vaihtoja on hiottu ja on ihan täpäkät, mutta kun viime treenissä juteltiin tulevista kaukoista ja niiden arvosteluista, taisi mennä meidän tekniikat uusiksi… Ne siis treenilistalle..

Tunnari: Onnistui kesällä hienosti kävyillä metsässä; kotona oikeilla tunnarikapuloilla ei. Otti vaan ekan ja alkoi jäystämään… Tätä mietittävä.. Ja treeni tyyli pitää päättää.. millä jatketaa..?!!

 

Joo tässä on sitä onkin meille purtavaa.. Ihana pentu Tex on kyllä ollut.. ja on.. Hämmästelen sen oppimiskykyä ja  intoa tehdä.

Kaapo on myös niin super.. Meidän vahva tavoite on olla ensi vuonna agilityn SM-kisoissa ja karsinnoissa. Opin joka päivä lisää agilitystä ja Kaaposta, ja joka kisan/treenin jälkeen mietin aina, kuinka olisin tehnyt toisin jos olisin tiennyt.  Eli viisaammiksi vaan tullaan. Ja itse opin koko ajan lisää ohjaajana. Joka valmennuksen jälkeen näen asioita uusin silmin ja osaan ajatella miten tulen tulevaisuudessa ohjaamaan.

On mulla hienot harrastekamut.. ja parhaat kaverit