Viikonloppu menikin agilityn merkeissä, kappas nappas. Lauantaina treenattiin Oreniuksen opeissa vol.2. Olin kummallakin koiralla. Rata oli helpohko, ei mitään ylitsepääsemättömän vaikeaa. Kaapolle poispäinkännökseen vähän työstöä, että kääntyi. Tai kääntyy kyllä tosi hyvin, mutta ei meinannut tulla aluksi tarpeeksi haltuun, jotta suunta hypylle olisi ollut oikea. Onnistui lopulta sitten joka kerta. Muutoin sujui ihan kivasti. Texillä treeni meni myös hyvin, alkuun päästiin aika pitkä matka nollalla. Uusinnoilla tuli vähän kiire joihinkin kohtiin ja muutamaa kohtaa jouduttiin vääntämään. Ei mitään suurta. Poispäinkäännös Texillä super! Treenin lopussa väsymyksen myötä Tex alkoi taas joissain kohdin kaartamaan ja lipsumaan, joten olisi tarkkana jatkossa osattava lopettaa treeni ennenkuin hapottaa niin pahasti. Mutta kaiken kaikkiaan meni oikein hyvin. Very proud of my dogs!

Eilen kisattiin kaksi starttia Riksussa Texulaisen kanssa. Agiradalla kepeille loiva avokulma, justiinsa meille vaikein mahdollinen ja kepit meni  myös nurkkaa kohti tosi lähelle seinää, meille sekin vaikea. Päätin jo ennen rataa, että kepeillä tulee virhe ja hyvinpä päätinkin. Pujottelu lähti väärin sekä loppui väärin. Korjasin tietty aloituksen ja huomautin kun lopetti väärin ja posotti vaan rataa eteenpäin. Pyysin uudestaan keppien lopetuskohtaan ja tästä jatkettiin loppuun. Rata meni muuten hyvin ja kontaktit oli oikein mallikkaat tällä kertaa. Hyvä edes se! Ja sain pariin kohtaan kivat käännökset ihan vaan rytmitystä muuttamalla ennen koiran hyppäämistä. Liikkeen rytmittämisestä sain Oreniukseltakin kehuja. Osataan siis edes se, jos niitä keppejä perhana vieköön ei. Tehotreeniä kepeille ja tarvii varmasti nyt oikeasti vaikeuttaa treeniä, eikä vaan varoa hipsutella niillä. Perkule!  

Hyppiksellä ei niin kovaa taistoa kun hypäri-luva meillä jo on. Mietin yhtä kohtaa vielä just ennen omaa vuoroa ja kun kohta tuli radalla eteen, luulin tekeväni toisella tavalla kuin teinkää, niin sähläksihän se meni. Olin väärällä puolella koiraa ja kierrätin Texin eri kautta kuin piti, ja jotenkin sain sen hyppäämään hypyn takaisinpäin. My bad! Kepit meni nyt loppuun kun olivat keskellä kenttää. Hyvä rata muuten, vähän vaan löysä fiilis ohjata. Taisi painaa vähän molempia lauantainen koulutus..

On kyllä niin palkitsevaa huomata, että tämä yhteistyö alkaa jo sujumaan radalla. Alan jopa olemaan luottavaisin mielin, että me osataan. Tai no – niitä keppejä ei osata… vielä. Mutta mutta; ei nyt aleta liian tyytyväisiksi, paljon on vielä edessä – on muistettava: Tyytyväisyys tappaa kehityksen.