Huh.. Vuoden viimeiset agikisat on nyt kisattu.. Kuusi rataa yhteen viikoloppuun on kyllä paljon.. Selostan lyhyesti radat ja ehkä tohdin jossain vaiheessa laittaa videotkin radoista tänne.. kunhan olen katsonut ne ensin itse sata kertaa ja hakannut päätä seinään.. no ei sentään. Kaaposta ei oikein saa näyttävää agivideota kun sen isot laukka askeleet näytää ihan jontkottelulta vaikka ajassa se menee kyllä ihan kovaa..

Lauantain riihimäellä. Eka rata agility; kepeille meille vaikea avo-kulma. Kaapo haki oikean välin, mutta ei taipunut enää pujottelemaan, joten kepeille uudestaan. Tähän paloi videolta katsottuna n. 5 sekuntia, joten oikea aika ei olisi ollut mikään ihan huono.. Toinen vitonen pituuden vikasta palikasta. Toinen rata, hyppäri; Kaapo karkasi ja alku meni ihan läskiksi.. leikkasin liikaa pussille menossa ja ajoin koiran viereiseen putkeen.. joten Hyl. Kolmas, agi; Superhyvä rata, mutta jäin keinulla hieman jälkeen ja putkelle vienti epäonnistui ja sain Kaapon pyörähtämään ympäri.. tähän paloi n. 3 sek ja ilman tätä olisi aika ollut melko hyvä.. mun kun täytyy todistella itselleni ja olen maailman kovin jossittelija niin laskin, että jos meidän ajasta ottaisi sen 3 sek. pois niin ei jääty voittajasta, Jaakon Zenistä, kuin 3,77 sek. Ei ihan huono, kun ollaan vielä melko "raakoja" kolmosia . Mutta tällä radalla siis 5 virhepistettä..

Sunnuntaina Purina areenalla. Eka radalla, agi; Kaapo karkasi, ja ajautui liian pitkälle enkä saanut sitä haltuun kepeille vientiin, joka oli taas vaikea avo-kulma. Tästä siis vitonen ja toinen vitonen A:n alastulo, joka oli täysin omaa syytä, en varmistellut yhtään vaan annoin sen hypätä.. hitto soikoon..Myös putkeen lähetys epäonnistui ja Kaapo kerkesi jälleen pyörähtämään. Toka rata, hyppäri; Taas karkaaminen (aargh). Kaapo kääntyi radan keskivaiheilla yhden hypyn jälkeen ihan toiseen suuntaan kuin olin tarkoittanut , sain jotenkin rämpimällä pelastettua kohdan ja tehtyä 'ei suunniteltuja takaaleikkauksia'.. Radalta nolla, mutta taaskaan en saanut todellista aikaa tuon ihme kiertämishässäkän takia. Nolla riitti tällä ajalla sijaan 9/57. Kolmannelta radalta vitonen kepeiltä, jonne mentiin täysillä suorasta putkesta ja itse jäin puomin toiselle puolelle.. Kepit siis uusiksi ja taas aikaa paloi, ja sitä paloin myös kun en kerennyt tekemään valssia hypyltä putkelle vientiin ja Kaapo karkasi ihan täysin melko kaukana olevalle A:lle. Sain pysäytettyä juuri ennen kuin koski aata.. Näiden mokien takia yliakaa 0,75 sek.. kamalaa.. Mutta se kyllä selittyy noilla törttöilyillä.. Keppejen uusimiseen menee tosi paljon sekunteja..

Eli siis saatin nyt edes se yksi nolla ja nyt treeniä todella paljon keppejen avokulmaan.. Umpi kulmaa ei taida enää missää tarvitakkaan.. on vissiin liian helppo, niin sitä ei kisoissa käytetä ?!? Ja toinen missä menetin hermoni ihan totaalisesti on tuo karkaaminen. Kaapo komentaa lähdössä mua ihan täysillä ja sitä pitäisi siitä huoamuttaa ihan kunnolla.. Uskomaton possu.. :0 Varasti miltei joka lähdössä ja multa menee aina pasmat sekaisin.. Käytiin ratojen välissä ulkona treenaamassa pysymistä, mutta ei auta..pitänee etsiä epiksiä ja mennä sinne yllättämään se karkaamisesta. Nyt kovaa treeniä ja ensi vuoden kisoja odottamaan..

Tässä muuten kuvat sunnuntain radoista, mietin vielä niitä videoita :).