Olen ryhdistäytynyt. Eli aloittanut säännöllisemmän tokon treenaamisen. Sulien kenttien myötä intoa alkoi tosiaan löytymään. Maanantai iltana kävelin tuohon lähi-koulun kentälle, matkaan meni 2 min ja treenasin kummankin kanssa ehkä n. 10 min ja takas kotiin 2 min. Aika helpolla meni.  

Kaapo aloitti seuruulla. Tein vähän pidemmän seuruun kaikilla ”nopeuksilla”. Edessä se on, mutta nyt ei ollut liian innokas ja meni ihan maltilla. Z:ta tehtiin liikkeenä, ihan OK jäävät ja pääasia, että teki oikeat asennot. Ohjattu oli hyvä. Lähtee jostain syystä tosi hyvin sivuille päin, vaikka tätä ollaan treenattu aivan liian vähän. Outoa?! Tätähän täytynee vielä tehdä paljon liikkurin kanssa, kun luulen, että vaikeinta Kaapolle tässä liikkeessä on odottaa maltilla ja HILJAA kun kapuloita viedään. Toisessa osiossa Kaapo teki luoksetulon, jossa OK stopit, sekä kaukot. Tuli vähän eteen. En kyllä nähnyt edestä missä vaihdossa liikkui, mutta maahan piirretty viiva kertoi että liikkunut oli.
 
Texin aloitti seuruulla. Tykkäsin kyllä; paikka oli ok ja muutenkin hyvän tuntuinen. Jäävissä stop ja istu menee vielä välillä sekaisin, mutta reagoi käskyihin hyvällä nopeudella ja tekee nopsakat jäävät. Sitten – aloitin projektin ohjatun merkki. Ensin otin ihan vaan muutaman merkin. Osaa sen hyvin ja menee hyvin ihan suoraan asentoon merkin taakse. Hyvä! Sitten vietiin yhdessä kapulat omille paikoilleen ja pelkkä merkki. Meni hitaammin, hieman kapuloita katsellen, mutta meni merkille. Sitten vaikeutettiin. Laitoin merkin taakse melko lähelle erilaisia leluja ja kapulatkin lähemmäs merkkiä. Oli aika paljon vaikeempaa. Ei meinannut ensin edes lähteä merkille. Kohensi vaan perusasentoa kun annoin ’merkki’ käskyn. Kädellä auttaen sain irtoamaan merkille, mutta pysähtyi ennen merkkiä silmäämään leluja. Vein merkille ja kerroin, että tämähän se merkki on, remember?! Uusittuna parempi. Kovasti ajatus oli leluissa, mutta meni merkille. Selkeästi näki, että mieli oli muualla kuin reippaassa merkin suorittamisessa. Kun kehuin, palkkasin namilla ja vapautin, Tex oli ryntäämässä leluille, mutta kielsin ja palkkasin taskusta otetulla pallolla. Vielä yksi toisto näin, ja jo selkeästi parempi.
 
Lisää löylyä. Tex sivulle ja heitinkin lelun merkin taakse (jossa jo lelut ja kapulat). ’Merkki’ käskyllä lähti kovaa vauhtia lelua hakemaan. Stoppasin ja pyysin merkille. Uusittuna ei lähtenyt ollenkaan liikkeelle. Autettuna lähti varoen ja pysähtyi ennen merkkiä tuijottaen heitettyä lelua. Voi pientä paimenkoiraa..
 
Saatiin homma toimimaan, mutta vaikeeta se Texille oli. Alkoi kiltisti menemään merkille, mutta joutui kyllä käymään sellaisen tahtojen taiston että. Ja ajatus oli kyllä liikaa vieläkin niillä leluilla. Mutta tästä se alkoi, treenaaminen meinaan.
Tex teki toisella osiolla luoksetulon ja kaket. Nämä aika hyvin ja huomattavasti helpommalla kuin merkki.  
Tiistaina kävin Pennalassa ulkokentällä tekemässä keppejä. Eri kuomia ja ohjauksia aloituksiin ja lopetuksiin. Laitoin myös maitokärrit (joilla toin esteitä ulos) lähelle keppien loppua, ikään kuin luomaan saman tilanteen, kun kepit menisi seinää kohti. Tex ei lopettanut kertaakaan liian aikaisin. Avo kulma vaikea, mutta ei auta kuin treenata. Kaapokin teki, osasi paremmin.

Eilen ennen omaa treenivuoroa Pennalan ulkokentällä vähän taas tokoa kummankin kanssa. Kaapolle Z:n jääviä, ruutu Oilin käskyttämänä (kiitos!) sekä kaket. Texin kanssa seuraamien, jäävät, ruutu ja taas loppuun samanlainen merkki treeni kuin maanantaina. Alku jumitusten jälkeen toimi, mutta nihkeästi se sinne merkille menee ja joutuu tekemään hirveästi töitä, että malttaa luopua juuri heitetystä lelusta.