Eilen treenailtiin Mariannen ja Iitun seurassa agilityä. Pieni rata muutaman hypyn ja putken avulla:

Tex irtosi hyvin kakkoselta putkeen. Putkesta neloselle takaakierto ja valssi, vitoselle jaakotus ja kutosen ja seiskan väliin välistäveto. Ekan kerran jälkeen muistin taas luottaa koiraan ja jättää turhat hötkyilyt pois. Meni siististi jaakotuksen ja välistävedon kun ohjasin kunnolla. Kasiputken jälkeen koitin niistoa ysille. Tämä on vaikea. Tex ennakoi paljon ja on jo kääntymässä pois heti kun itse liikun niiston alta pois. Treenattiin tätä erikseen niin että pidin namia kädessä. Näin sujui paremmin.. Tätä on nyt otettava paljon ja täytyy muistaa suorittaa ohjaus loppuun vaikka tökkiikin.. En saa antaa sen kääntyä pois kun olen kerran pyytänyt esteen suorittamaan. Kymppiputkelta puolivalssilla 11 este ja 12 hypylle koitettiin irtoamista. Marianne oli palkkaamassa esteen takana. Hypyt oli 20 cm ja tehtiin siis tätä osissa. 

Toisella osalla tehtiin pentupuomia. Texillä on jo aika vahva 2on2off puomin alhaalla ja Mariannen neuvosta koitettiin nyt saada Tex suorittamaan tuon stoppi nopeasti ja lähtemään heti vapautuskäskyn saatuaan liikkeelle. Ettei ala missään vaiheessa himmaamaan kun luulee, että siellä kuitenkin ollaan vaan paikallaan. Alkuun vaikeaa.. jätin lelun eteen palkaksi ja jäin hieman jälkeen, huusin 'yes' (jolla saa lähteä) mutta Tex vaan kiltisti nökötti alhaalla.. lähtee vasta mun liikkeestä kun olen juossut ohi ja huitaisen kädellä. Laitettiin puomin jälkeen lyhyt suora putki, jonka päähän pallo palkaksi. Nyt meni hyvin. Lähetin puomille ja jäin itse vähän jälkeen. Hieno stoppi alas ja nopeasti 'yes'illä putkeen. Olipa superhieno! Kiitos taas Mariannelle neuvoista.. Loppun lenkki kaikkien koirien kanssa metsässä ja Kaapon kanssa vähän tokoilua kentällä.

Otettiin ruudusta luoksetuloja ihan siis ilman ruutua. Jätin maahan ja kävelin poispäin, josta kutsuin sivulle. Tulee ihan hirveän kovaa vauhtia.. ja ajaa aika ronskisti ohi.. Korjailin tätä vähän namilla ja pallolla.. Hieman sain ehkä oikeaa ajatusta tähän. Sitten luoksetulo, sekä molemmat noudot. Seuraamista myös pätkä, jossa huomauttelin liian edessä olevasta paikasta. Korjasi huomauttamisen jälkeen ja oli ihan hyvää seuraamista.