Sunnuntai iltana Pian ja Tiinan kanssa Hollolan kentällä toko hommissa. Aloitin opettamaan Kaapolle kiertämistä. Siis jonkuin esineen tai ihmisen kiertoa lähettämällä. Tämän avulla on hyvä treenata kapulan pitämistä ja luoksetulon pysäytyksiä kun koira ensin kiertää ja irtaantuu itsestään. Vein kentälle pienen betonitönkän jonka otin ensin läheltä kädellä ohjaten ja namilla palkaten. Muutaman toiston jälkeen Kaapo osasi homman ja jatkossa palkkasin aina heittämällä pallon kierron jälkeen eteenpäin. Vau - olipas fiksu koira :) Oppi tosi nopeasti ja oli Kaapon mielestä ihan älykivaa.

No sitten treenattiin seuraamista, käskytyksellä. Oikein hyvä. Tiina pyöri kentällä samaan aikaan bc Sennan kanssa häiriönä, mutta Kaapon tekemiseen ei juurikaan vaikuttanut tämä ihana neito. Kentällä se taitaa tietää ettei saa lähteä eikä mene "ansaan". Ruutua, hyppynouto joka tosi hyvä, ilman luovutusta tosin vielä ja tunnari pitkästä aikaa. Piilotin ekalla kerralla vain yhden kapulan ruohikkoon muistutukseksi ja sitten kentälle muiden sekaan. Hyvin nosti oman, mutta taas koitteli kahta vierasta.. ei kuitenkaan nostanut niitä.  Loppuun paikallamakuu ryhmässä, oikein hyvin.

Eilen aamulla aksahallille. Tein pienen radanpätkän jota menin molemmilla pojilla. Hyvin meni molemmilla :)

Ja illalla vielä ringin treenit. Tein Kaapolla kisanomaiset. Kenttä oli miinoitettu täyteen merkkejä ja tötsiä, hyvää häiriötä :) Ilman hihnaa seuraamisessa karkasi hieman sivusta ja tuijotteli yleisöön.. tässä aloin itsekkin katsomaan Kaapoon päin ja hidastelemaan. Otettiin uusittuna ja nyt Oilin neuvosta kävelin vain reippaana katsomatta yhtän koiraa. Olikin tosi paljon parempi. Loppu liikkeet meni hyvin. Vimpaksi paikalla istuminen ja makuu ryhmässä. Istumisessa Kaapo kerran valui maahan. Maassa olo oli oikein hyvä. Ei piipannut yhtään eikä vaihtanut asentoa :)

Toisessa osassa häiriönä ketällä oli kaikki treenailemassa yhtä aikaa. Tein Kaapolla seuruuta ja kiertoleikkiä jo parilla stopilla. Ei ottanut toisista häiriötä :)