Viikonloppu menikin nopeasti (taas). Lauantaina aamulla käytiin Kaapon kanssa collieiden tokon rotumestaruuskisoissa. Pian houkuttelemana mentiin vapautuneelle varasijalle. Tuomarina oli Pirkko Bellaoui, jolla oli kyllä melko tiukka linja. Olin taas Kaapolle tiukkana, mutta se ei ollut nyt niin kiltti kuin aikaisimpina kertoina. Oli kyllä ihan ok Kaapoksi. Se rontti vaan nollasi paikallamakuun .. niinpä. Ville kertoi, että oli haistellut nenä pitkällä taaksepäin ja vähän ajatuksissaan hajun vetämänä noussut istumaan. Oli pian tajunnut, että istuu, ja koittanut mennä huomaamatta maahan. Kun palasin viereen, oli niin skarppina ja sen näkösenä, että 'onneks toi ei huomannut mun mokaa kun se oli tuolla piilossa'.. Hiton rontti. Häiriöksi jatkossa joulukinkku ja tuuletin taakse tuomaan houkuttavia hajuja..

Liikkeet oli sekoitettu. Mitään katastrofaalista ei käynyt; kolautti hyppynoudossa estettä, seisoi liikkeestä istumisen, valui luoksetulon stopin, tarvi yhden ylim. käskyn kaukoissa joissa myös liikkui vähän eteen, sekä puri tunnarikapulaa palautuksessa. Näistä rokotti pisteitä ihan hurjasti, sanoi että olisi melkein nolla, mutta antoi kuitenkin 5 tms.... Ruutu oli sairaan hyvä, siitä saatiin 9,5 ja parasta; metallista 9. Juoksi vauhdilla ja nappasi metallin hurjan nopeasti, ei pelannut yhtään. Hyvä siis tämä! Ripepisteillä ja nollauksilla jäätiin alle 200 pisteen.. Mutta eipä nyt niin kauheasti harmita, kokonaisuus oli kuitenkin taas ok ja meille vaikeet jutut onnistui.
 
 
 
Kuvat: Paula Ranta
 
Iltapäivällä Texin kanssa Elina Jänesniemen valmennukseen Pennalaan. Rata oli ihan haastava, ja olihan siellä aika vaikeita kohtia meille. Selvittiin kuitenkin ihan ok ja saatiin treenattua lyhyitä pätkiä. Päällejuoksuihin vaan ihan hirmuisesti treeniä ja varmuutta.
 
Myös sunnuntain hellepäivä meni samaisessa valmennuksessa. Nyt rata oli helpompi, mutta treenattiin silti pätkissä. Ihan kivasti meni. Yhtä kohtaa hiottiin melko kauan, kun Tex valitsi hankalan linjan takia aina esteelle takaakierron. Tää on se meidän toinen vaikee juttu. Täytyy vaan tehdä paljon treeniä, jossa sen on pyydettäessä tultava mun viereen, eikä kaarratettava kauemmas. Mutta kokonaisuus hyvä ja oli kiva viikonloppu. Elina kommentoi Texin olevan hyvässä vaiheessa ja kehui hyppytekniikkaa. Kehotti pikkuhiljaa nostamaan rimoja, niin saan ohjaukseen paremmin oikeaa rytmiä. Nyt rimat oli 45 cm. Lisäilen videoita ja valokuvia tänään illalla.
 
Sunnuntai-illalla koirat kävi uimassa ekaa kertaa, tai no- Texhän on jo uinut sata kertaa ojissa ja kuopissa... Oli niin ihana ilta istua rannalla kalliolla - ihan kesä fiilis !
 
Eilen Hot:n penturyhmän jälkeen Salpakankaan koulun kentälle Marin ja Tiinan kanssa tokoilemaan. Texille alkuun ruutu. Markkeri avuksi ja pienellä hetsaamisella ihan vauhdikkaita ruutuun etenemisiä ilman eyeaamista. Otettiin jo vähän pidemmältä matkaltakin. Sitten metallia. Nopeita nostoja myös hetsaamalla ja olevinaan itse lähdin perään juoksemaan. Oikein hyvät kaksi toistoa, ei silmäämistä. Luoksetulo, ensin liikkeenomaisesti ja toinen kerta vauhtipalkalla. Tex odottaa hyvin, eikä reagoi liikkurin käskyihin, myös luoksetulon vauhti on ihan jees. Sitten taisi olla jokakertainen sivullaolo häiriössä ja seuraamista. Seuraamiseen ei voi vielä lisätä häiriötä - on vielä niin kesken. Häiriön jälkeen itse paikka kärsii, joten maltilla vaan eteenpäin. Käännöksiä otettiin namilla auttaen. Loppuun vielä kaukojen muutama vaihto.
Kaapo teki ruudun ja metalli suussa kiertämistä ja ruutuun menoa. Myös luoksetulon stoppia otettiin sekä seuraamista. Puolet treeniajasta taisi hummailla pallon kanssa ympäri kenttää.
 
Vikaksi vielä paikalla makuut Texin kanssa.
Ekalla kerralla meni lonkalleen, mutta en nyt huomauttanut tästä, kun treenattiin kestoa, jota oli kaksi min. Alkuun vähän myös haisteli maata, josta kyllä huomautin. Sitten heilutteli häntää vieressä olevalle ihanalle Dotille. Eli ei ollut kovin skarppina kun kerkesi touhuamaan kaikenlaista. Toinen kerta, myös 2 min. Nyt oli parempi. Huomautin taas alkuun kun meinasi alkaa haistelemaan maata, ja olikin loppuajan ihan ok. Kolmas kerta vielä häiriöllä, eli Tiina ja Mari kutsuivat koiransa vuoronperään pois rivistä. Hyvin Tex kesti, eikä ollenkaan hötkyillyt perään. Näitä on treenattava myös, alokasluokassa melkein aina joku lähtee..