..oli eilen Kotkassa. Tuomarina oli Mika Moilanen, mulle aika entuudestaan tuntematon tuomari. Kuukletin ennen kisoja hänen ratapiirroksia, ihan vaan mielenkiinnosta että minkälaista tyyliä radoillaan pitää. Mm. tällaisen radan löysin vuodelta 2011 ja vähän sitä kotona mietin ihan mielenkiinnostakin ja kappasnappas, sama rata oli Kotkassakin. Kai näinkin voi siis tehdä; vetää samalla radalla :)

nollarata-normal.jpg

Kaksi muutakin rataa oli samaa tyyliä, olevinaan helppoa, mutta vaikeita linjoja. Ekalle radalle tuli kiire kun Ville oli lämppäämässä koiria ja kuulutettin rataantutustumaan. Kaapo oli lähdössä jo kolmantena ja mulla kaikki juoksukengät ym. autossa, avaimet Villellä. Näin rataantutustuminen jäi liian lyhyeksi ja Kaapon vuoro tuli aivan liian pian ilman kunnon hengenvetoa väliin. En siis muista rataa vieläkään kunnolla, kamalaa säätöä ja yksi ihan outo kielto muurilta ja yksi rima alas. Texin vedin alussa putken ohi, kun varmistelin ettei mene A:lle, joka oli enemmin tarjolla. Korjasin puomin, jonka teki ihan siististi, mutta josta lähti ilman vapautuskäskyä.

Hyppikselläkin oli vaikeata linjojen kanssa. Kaapo pysyi (ainakin melkein) paikallaan alun kolmen hyppysuoran, jonne piti siis mennä kolmosen taakse, jos meinasi keretä. Kepeille oli vaikea avo-kulma suoresta putkesta ja tarjolla ansahyppy heti putken suulla. Kaapo ei osannut kulmaa, mutta tadaa; Tex osasi ja vieläpä sairaan mageesti. Muutoin olin Texin kanssa ihan auttamattomasti myöhässä yhdessä kohtaa ja sain sen omalla takaanta tulevalla liikkeelläni ajettua hypyn ohi. Flunnssan takia oli  vähän pökkelö olo, en saanut ihan kisafiilistä kohdalleen millään radalla..

Vikaradalla (kuva yllä) Kaapo teki taas pujotteluvirheen; lopetti tällä kertaa kesken. ?!? Ei siis onnistumisia Kaapolle Kotkasta. Texin rata lähti sujumaan, puomin teki aika hitaasti, johtuen varmaan ekaradan huomautuksesta. Mutta hyvä silti näin. Samoin 14-15-16 kohta radalla oli vaikea. Pakko oli juosta ulkoreunan puolta ja leikata putkeen, koska linja olisi syöttänyt muuten ihan muualle 15 hypyltä, kuin putkeen. Näin tein ja sain Texin menemään putkeen, mutta olin niin myöhässä, että 17-18 väliin ei kyllä valssia kerennyt vääntämään ja tein sinne jonkin ihmeen pelastus sylkkärihässäkän. Hampaat irvessä saatiin rata nollalla maaliin ja voitettiin. Jei!! Toka serti myös meille. Parannettavaa jäi, mutta pienenpienet onnistumiset saa luotua uskoa hommaan. Laitan videota myöhemmin.

Ylävitonen ja tukku ruusukkeitavoitto-normal.jpg

Tänään vedin omalle ryhmälle korvaavan treenin viime tiistailta. Menin hallille ajoissa ja tein omilla koiruuksillakin. Olin koostanut kisoista "kinkkiset kohdat" radan ja halusin myös päästää ottamaan uusinnan. Kaapolla tökkäsi eka kerta taas niille kepeille, murr! Toistoilla toki osasi. Loppuun tein kaksi kertaa peräkkäin radan nollana. Että osaa se treeneissä juu :)

Tex taas osasi keppikulman. Vähän vaikeitakin kohtia oli, mutta treenaamisen jälkeen sujui kokonaisuus. Kivaa!