Huh.. joulu on ohi ja vihdoin päästiin treenamaan oikein kunnolla. Joulun aikana ei tehty oikeastaan mitään. Tosi pieniä juttuja vaan sisällä ja aika vähän. Syötiin vaan kinkkua ja huilaitiin Lappeenrannassa.

Eilen kotiin tultuamme lähdettin heti Pennalaan agilityn merkeissä. Oli tarkoitus tehdä paljonkin, mutta hallilla oli paljon ihmisiä ja meidän jälkeenkin vuoroa odotteli muutama, joten tehtiin melko minitreeni.  Kujakeppejä joissa verkko. Tätä Kaapo ei jostain syystä kyllä nyt tunnu ihan täysin tajuavan. Juoksee kyllä hyvin kujan läpi, mutta kun ottaa yhtän kulmaa, juoksee se vaan edelleen suoraan eikä oikein edes koita hakea kujaan. Lähteen vaan iloisesti eteenpäin eikä tajua miksi keskeytän.. täytyy koittaa josko kuja on liian lähellä seinää, niin siirtää sitä keskemmälle, tai sitten ottaa kuja ilman verkkoja.  Puomi ja A, jotka molemmat hyvin. Sitten tein neljän esteen (jotka neliön muodossa) sisällä sylkkäreitä ja takaakietoja, jotka meni tosi hyvin. Kaapo lukee vartaloapuja tosi hyvin ja sujahtelee esteet juuri siltä puolelta kuin haluan ja kiertää pyydetyistä väleistä. Lopuksi vielä putkilla ja parilla esteellä "leikkiä" ja paljon palloleikkiä.  Lasse teki odotellessa vähän tokoilua Villen kanssa.

Illalla Renkomäen hallilla Kaapon kanssa ringin treeneissä.

Arjan hyvästä ehdotuksesta levitettiin hallin lattialle tötsiä ja merkkejä sinne sun tänne Kaapon vuorolla, jotta se tottuisi näihin ihmeykiin :) Kisatreeneissä kun on tahtonut ottaa niistä häiriötä ja katkaisee tekemisen kun mennään tötsän vierestä.

Kääntymisiä seuraamisen yhteydessä: Otettiin enemmän vasemmalle käännöksiä, muutama tosi hyvä käännös. Kohta voin alkaa jättää pysähtymisen heti käännöksen jälkeen ja alkaa jatkaa kävelyä muutaman askeleen verran.

Jäävät liikkeet: Otin kaikki jäävät liikkeet (m, i, s) niin että kiersin Kaapon ympäri. Pysyi tosi hyvin ja seisominenkin oli rauhallisen oloinen eikä liikkunut yhtään. Tässä en vielä uskaltanut ihan kiertää vaikka hyvin olisin jo voinut.

Liikkeestä m + s: Näissä seisominen parempi. Hieman Kaapo kääntyy vinoon seisomisessa kun käännyn itse ja kun olen heittänyt namin aina samaan suuntaan. Nyt muutama hyvä kun en käänny enkä heitä namia heti vaan kehun paikalla olosta ja tästä vasta palkka.

Liikkeestä pysähtyminen: Tämä ei kuulunut suunnitelmaan, mutta tajusin, että ollaan otettu tätä tosi vähän, joten koitettiin. Ei oikeastaan ongelmia. Arjan neuvosta koitan vaan katsoa, etten pysähdy liian nopeasti vaan hiljennän muutaman askeleen ja pysähdyn hitaammin.

Paikalla makuu ja istuminen: Ryhmässä Zac, Alvin, Pamir ja Kaapo reunalla. Hyvin pysyi, kävin palkaamassa kaksi kertaa. Istuminen lyhyempi, en käynyt palkkaamassa. Hyvin molemmat.

Kontakti pinnan kanssa alettiin harjoittelemaan nyt siihen seisomaan jäämistä. Ihan hyvin alkoi homman tajuamaan.

Kotona harjoiteltiin vielä eteen tulemista, joka harmikseni on jäänyt tosi paljon liian pienelle treenille. Olisi ollut helpompi opettaa pikkupennulle, mutta kyllähän se nyt käy näinkin. Peilin edessä otin sivulta katsoen ja jo pienellä välimatkallakin. Tulee ihan ok namin kanssa vielä autten. Nyt treenataan tätä paljon :)