Maanantaina olikin melkein kaikki HOT:tilaiset treenaamassa. Aloitettiinkin häiriötreenillä. Kaikki koirakot ympyrän kehälle, jossa vuorotellen käskytettiin koirat yksitellen maahan ja siitä uusi kierros istumaan. Kaapo oli hyvin kuulolla, tietää nää treenit kyllä.. Kerran taisi mennä jokun muun käskystä maahan, muutoin ok. Sitten seuruutettiin muiden ohi kiemurtelemalla ja loppuun ympyrän läpi luoksetulo. Tämäkin hyvin - vaikka jännitin muiden urosten kohdalla Kaapon malttia, mutta ei kiinnittänyt huomiota. Oli myös hyvin kuulolla muiden kiertäessä meitä.  

Sitten tehtiin samaan aikaan kentällä muiden kanssa seuraamista. Oli liian edessä, joten laitoin hihnaan, jonka avulla sain huomautettua oikean paikan. Sitten ruutu, tämä oli superhieno. Toisen lähetyksen jälkeen ei malttanut mennä käskystä maahan ruudussa, autoin tässä läheltä. Kaukkarit olikin vaikeat kaiken hulinan keskellä.. Teki vaihdot, mutta ei niin siististi kuin rauhassa tehtynä --> tuli eteenpäin.. Tähän apua laudanpätkästä etutassujen eteen, jolloin muutama hyvä vaihto ja palkkaa niistä. Maria käskytti hyppynoudon, tämän kanssa ei ongelmaa. Metalli myös hyvin, ekalla toistolla taisi pelata ihan vähän tassuilla ennen nostoa, toisella kertaa parempi; nosti suoraan.

Texin kanssa otettiin perusasentoja ja paikallaan vasemmalle kääntymistä, eli takapään käytön harjottamista. Kääntyykin jo hienosti, paikka vaan tahtoo aina välillä intoa puhkuvalta pennulta hävitä..  Sitten otettiin liikkeestä jääviä, seisomista ja maahanmenoa. Ihan vaan liikkeestä mistä päin tahansa, kun seuraamistahan me ei vielä osata.. Sitten vielä kapulan pitoa, tää onkin ihan superhieno. Jostain syystä Tex tykkää..

Lopussa vielä paikallamakuu, jossa Kaapo vaan piippaa... Nyt siispä, alan rakentamaan tuon paikallamakuun ihan alusta.. Turha mennä kokeeseen, kun saan ekasta liikkeestä 6 tai 5 pistettä.. En pysty tämän jälkeen enää tekemään iloisesti loppuliikkeitä, luovutan ja olen vihainen koiralle. Katsotaan miten edetään.. ja saadaanko kuntoon koskaan. Onkohan mahdotonta kun kyseessä on collie...

Eilen ennen alaosaston kokousta käytiin lähimetsässä jäljestelemässä. Tein Kaapolle jo pidemmän jäljen kolmella kepillä ja olin ihan varma, että on jo liian vaikea. Vastaan tuli nimittäin oja, jota piti sitten lähteä kaartamaan "karkuun", mutta maasto muuttuikin ihan märäksi ja upottavaksi. Jouduin sitten tekemään sellaisia kurveja ja kaartoja ja olin ihan varma, että nyt kyllä meni liian vaikeaksi.. Puolen tunnin lenkin jälkeen päätin kuitenkin koittaa.. ajattelin että korjataan sitten vaan tekemälä suoraa. Mutta kuinka ollakkaan, kaikki kepit löytyi  Ja vielä ihan hienolla nenä alhaalla haistelulla. Super hyvä! Texille myös taas pidempi matka ja enemmän normaali askeleella jälki niin, että se oli puussa kiinni ja näki. Teki taas hienosti hommia edeten niin varman oloisena kertaakaan päätä nostamatta.

Sitten tein toisen jälkenpätkän yhtään ajattelematta pienen mäen päällä, jossa oli vastatuuli.. Tämän tex meni nenä enemmän ylhäällä ja haisteli ilmaa. Plaah, olinpa tyhmä kun en ytään ajatellut.. Keppi kyllä löytyi. mutta tyyli oli väärä. Täytyy ehkä tänään käydä korjaamassa ja vähän ajatella mihin jäljen teen noin vasta alkajalle..

Alaosaston kokouksen jälkeen tokoiltiin vielä Renksun hallissa Marin ja Pian kanssa.