Noniin. Nyt loppui laiskottelu. Treenattu on (agia vaan kylläkin) ihan sopiva määrä. Pari yhteistä torstai treeniä on mennyt kivasti. Valssit valuu Texillä liian helposti selän taakse. Pitäisi kuvata treenejä, joissa teen eri kulmista ja vauhdeista niitä valsseja, koska osa onnistuu ja osa taas ei millään. Videolta voisin sitten opiskella mitä teen niissä jotka onnistuu. Mä luulen, että niissä, missä mulla on yhtään liikettä väärään suuntaan (eli valutan..) Tex valuu liikkeen mukana kaartamaan selän taakse.


Pari viikkoa sitten pääsin ekaa kertaa Turkuun Janita Leinosen treeniin. Se oli kyllä hyödyllinen treeni. Tex valutti valssia yhteen kohtaan aika pahastikin ja tähän saatiin ihan hyviä neuvoja mm. rytmityksen  ja liikkeen suunnan kanssa. Samoin niistoon saatiin hyvät vinkit ja tajusin miksi ne ei ole aiemmin meillä oikein toiminut. Olin niin tyytyväinen treeniin. Vaikka mentiin pätkissä, päästiin koko rata käytyä läpi ja menin monta askelta eteenpäin Texin ohjaamisen kanssa. Jei!

Vide TÄSSÄ

kuva0070-normal.jpg

Turun treeniporukka; Rusina, Tex, Träp ja Tero

Torstaina oli Samin suunnittelema rata Pennalassa. Olikohan 27 estettä, ei kontakteja. Vaikealta tuntuva rata meni Kaapolla eka yrittämällä nollalla (no joo kaksi rimaa tuli alas). Aika alussa kumpikin mun koirista luki valssin leikkaukseksi ja kääntyvät hypyn väärään suuntaan. Eli olen siis selkeästi opettanut kummallekin samalla tavalla leikkauksen.. Meni nyt sitten oikein tai väärin..

Texikin meni kivasti. Vähän rytmitysjuttuja fiksattiin, mutta olin tyytyväinen.


kuva0076-normal.jpg'


Eilen kisattiin ekaa kertaa sitten joulukuun alun. Kiva oli olla kisatauolla, mutta vielä kivempaa oli kisata. Kaapo teki eka agiradalla nollan. Puomin alasmeno ei kyllä osunut, mutta ei saatu vitosta. Ehkä universumi aina välillä tasaa näitä, kun ollaan saatu vitosia niistä  missä ihan selvästi on tassu kontaktille osunut. Tämän nollan myötä kaikki sm- ja karsintanollat kasassa. Huoh! Texin kanssa olen ollut liian lepsu kisakontakteilla aiemmin ja se näkyi myös tauon jälkeen. Treeneissä hyvin hyvin harvoin tulee kontaktit hyppäämällä läpi. Nyt tuli kummallakin agiradalla; ensin puomin ja toisella A:n. Korjasin kummatkin. Ja nyt katson peiliin ja lupaan. Kisoissa se on saanut tulla ne aina vähän miten sattuu ja treeneissä taas aina vaadin. Jatkossa koskaan kisoissa en sen anna tulla niitä kontakteja eri tavalla kun treeneissä. Vaikka on nolla alla ja vaikka tuurilla osuisi. Koska on ääliön hommaa treenata ne hyväksi ja kisoissa laittaa koko homma nurin yhden yksittäisen nollan takia. Ja ilo siitä nollasta on aika pieni, kun päässä painaa ketutus kun antoi koiran tehdä esteen väärin. Maailman ärsyttävintä! Kisoissa kyllä nyt siis huomautin ja mentiin heti este uudestaan taaksepäin ja pois radalta. Ja tämä linja pysyy. Toivottavasti se jo ensi kisoissa näkyy. Ja toivottavasti osaan olla kauaskatseisempi ja ajatella yhden yksittäisen radan hylkääntymistä korjatun kontaktiesteen takia vain eteenpäin vieväksi asiaksi. Syvällistä eikö?!?


Toka radalla ohjasin Kaapon ihan hassusti väärää putken päähän. Sitten sössin yhden valssin ja ohjasin ihan mihin sattuu. Hyvä A ja puomi; varmaan Kaapo tiesi että ollaan jo hylättyjä ja että sanomista tulee jos ei osu. Tex valutti yhden valssin ja teki liian vauhdikkaan keinun. Olisi jo tästä pitänyt lopettaa, mutta kun en tajunnut. Yksi rima tuli alas ja sitten se A, jonka korjasin.

Hyppiksellä ajoin itse Kaapon ihan lopussa väärälle esteelle. Olisi ollut ihan hyvä nolla. Tex teki vähän taas kökön nollan. Valui putkesta selän taakse kun tein sokkarin, jonka piti olla valssi. Tuttuun tapaan taas kalastin sen sieltä jatkamaan rataa ja huonolla ajalla päästiin maaliin. Oltiin vähän jäissä kaikki. Nyt vaan taas tasaista kisaamista tähän niin eiköhän se siitä. I <3 kisaaminen

Kisakooste TÄSSÄ

kuva0073-normal.jpg