orenius2-normal.jpg

Rata meni suunnilleen noin, mittasuhteet jonkinverran heittää. Yksi syy myös mennä Juhalle treenaamaan oli se, että tekee kuulemma melko vauhdikkaita ratoja, tai sellaisia joissa on uskallettava itse liikkua ja mennä ja luottaa koiraan. Ja sehän tekee meille vaan hyvää. Esim. tässä radassa oli kohtia, joihin ei voinut jäädä jumittamaan ja oli uskallettava mennä.  Mä en vaan suinkaan (vielä) osaa/uskalla tehdä itse sellaisia ohjausvalintoja ilman että niitä mulle ehdotetaan. Mutta näitä tekemällähän sitä oppii ja alkaa luottamaan itseensä ja koiraansa.

Ensin risut treeneistä, lähinnä itselleni. Olin päättänyt käydä palkkaamassa joka kerta kontaktit. No en käynyt - annoin aika paljolti tulla läpi ne. Samoin alkuun meillä oli aika paljon haparointia, niin näitä kohtia olisi pitänyt palkkailla ja tehdä ihan pienissä osissa. Jostain syystä en nyt kunnolla miellä että nämäkin on vain treenit ja olisi ehkä tärkeää palkata vaikeita juttuja kuin rämpiä läpi että päästään tekemään koko rataa. No - ensi viikolla pidän kiinni noista kontakteista ja päätän ENNEN treeniä kohdat joita palkkailen. Esim. jälkiviisaana tässä treenissä olisi pitänyt palkata 6-9 kohdassa vähän joka välissä. Varsinkin 9 niisto, joka ei ole meillä vahvin. Mutta Tex oli aika kiltti - vaikka ohjasin juurikin tuon kohdan miten sattuu, tuli joka kerta oikein eikä mennyt omiaan. Vaikka annoin siihen aika hyvän syyn. Sain kodat toimimaan tosi hitaasti, siksi sitä olisi pitänyt palkkailla.

Mutta alkuun suoran putken jälkeen persjättöön kerkesi kyllä, kun vaan lähti kolmoselta ajoissa liikkeelle eikä jäänyt ihailemaan takaakiertoa. Lopussa myös tein ensin itse nössöohjauksen 18-23 kohtaan, mutta opastettuna uskalsin taas luottaa koiraan ja kerkesin loistavasti 21 hypylle tekemään pakkovalssin. Enpä olisi tehnyt näin kisoissa. Vielä.

Loppuun jalat oli ihan puuroa ja hapotti niin pirusti. Mutta alusta oli otettava koko rata. Laitetaan väsymyksen piikkiin, mutta Tex tuli putken ohi puomin jälkeen?!? Vähän myös loppui paukut kesken meiltä molemmilta, mutta muuten saatiin jotenkin rata sujumaan. Huh!  VIDEO