Tokopäivä. Kaapo teki kokonaisuuksia. Hieman taas kiehui, mutta tein silti kolme liikettä kerrallaan, niiden jälkeen palkkaus ja tauko. Tex aloitti seuruulla. Tuntui ihan kivalta, mutta alkuun taas muutama löysä vasemmalle käännös, joissa tarkoituksella itse törmäsin koiraan ja voivottelin. Tsemppasi tällä ja teki loput siististi. Täytyykö sitä aina "ravistella" ennenkuin voi tehdä kunnolla? Zedarissa ensin vain käveltiin läpi. Ekalla sivulla selkeästi hidasti jäävän kohdalla ja odotti käskyä (eli ennakoi), mutta tämän jälkeen seuruu oli erinomaista - kuunteli ihan tosissaan. Viimeisellä sivulla jäävä, taisi olla istuminen, josta palkka kun teki sen napakasti ja jopa oikein. Ruutu - ensin merkin palkkaaminen kiertoleikillä x 2, jonka jälkeen merkki, joka oli ookoo. Ruudun paikkaa ennakoi aika paljon ja jäi vähän eteen. han hyvin oli ruudussa, mutta kun olisin ikäänkuin opettanut mielestäni sen taaemmas. Tehosyyniin tämäkin, ettei vaan ala lipsumaan. Loppuosaa otin erikseen ja autoin nyt seuraa käskyllä ennen sivulle tuloa, että tulisi siististi. Näitä tehtiin myös kierrättämisen kautta, näitä ruudusta sivulletuloja.

Väliin taas Kaapo, joka kuunteli ohjatussa ennennäkemättömällä tavalla. Kaarsikin sille epätavalliseen tyyliin keskikapulalle, ja sen harvan kerran kun on näin tehnyt, ei suinkaan kuuntele lisäohjeita tai muita, vaan painaa kapulalle ja tuo sen ihan yhtä kovalla draivilla huutelen mä mitä tahansa. Mutta nyt, sanoin 'stop' ja hän pysähtyy ja kääntyy katsomaan ?!? Annoin uuden suuntakäskyn ja korjasi hakemalla sen oikean kapulan. Ihmeitä (tai vahinkoja) tapahtuu :)

Texille tokaan settiin ohjattu. Merkki se vaan on nihkeämpi kuin ruudun merkki, vaikka otettiin alkuun "vauhdikkaita" kiertämisiä. Muuten kivasti. En muuten enää ole ollenkaan palkkaillut näitä noutojen palautuksia vauhdista leluun tai edes namiin, vaan otan aina luovutukseen asti. Tällä palautusvauhti ja asenne on muuttunut ihan täysin. Sitä kun jumittaa siihen palkkaan niin sitä kanssa jumittaa. Nyt kun palkka tulee ikäänkuin luovutuksesta, ei koirakaan ajattele liikaa vauhtia tai sen palkkaamista. Tadaa! Tunnari: siisti nosto ja piti hienosti kapulan tismalleen samassa asennossa kuin missä nosti. Vauhti oli ravilla, mutta iloitaan nyt siitä ettei pure kapulaa. Josko ne jonain päivänä tulisi laukallakin takaisin. Kakeihin yksittäisiä vaihtoja ja heitin namin aina palkaksi. Luoksetulon stoppeja kierron kautta ja loppuun yksi suora luoksetulo. Tällaista tällä kertaa.   

Kohta taas osoitan hulluuteni ja lähden agilitykisoihin tuohon viereen vain katsojaksi. Hupinsa kullakin!