Viimeviikolla treenasin Juhalla molemmilla koirilla. Ihan kivaa, kun olin ilmoittanut kummankin v.lopuksi Lappeenrantaan kisoihin. Kaapo meni ensin. Ja kivasti menikin. Ongelmakohtia ei juurikaan ollut. Haki keppien sijaan aluksi putkeen, mutta kunnon liikkeellä keppejä kohti oikein. Kohtaan 13-16 en olisi taaskaan kyllä itsekseni lähtenyt edes kokeilmaan juosta koko matka vasenta reunaa. Eli ajoissa ohjaus 13 hypyn takaakiertoon ja kunnolla liikkeelle, jolloin kerkesi hyvin 15 hypyn ohi ja koira sai hyvän linjan 16 takaakiertoon. Olin suunnitellut persjättöjä tai valsseja ja poispäinkäännöstä, mutta aivan takuuvarmasti näin oli nopeampi. Tuntuu vaan että olisi muka koiran linjalla ja tulisi rimoja alas, mutta kun on ajoissa niin koira sai itseasiassa tosi hyvän linjan eikä hidastellut kääntävien ohjausten takia. Taas uutta oppia.  Kaapolla oli myös todella hyvät kontaktit, varsinkin keinu. Luisui vaan yli ja stoppasi alastulolle. Hienoa. Kaapo teki radan loppuun nollana, vieläpä hyvänä sellaisena.

Tex meni ekalla kerralla 4 hypyltä 19 putkeen. Kunnon rytmityksellä jatkossa tämä ok. Myös Texillä toimi 13-16 kohta samalla tavalla kuin Kaapolla. Putkijarru ei toimi ollenkaan ja 20 hypylle tuli joka kerta vähän pitkällä tiellä. Muuten rata ihan ok. Tiputteli 11 rimaa pari kertaa - taas tällaisessa tiukassa saksalaisessa osui siivekkeeseen. Ja muistin palkata kontaktit joka kerta. Loppuun nollayritys, jossa huomautin vain taas tippuneesta 11 rimasta ja otin kontaktit kunnolla. Kiva treeni tämäkin.

                    Orenius%20vko%2010-normal.jpg

   20140306_085219-normal.jpg

Viikonlopuksi Lappeenrantaan ja sunnuntaina kisat. Ekalla agiradalla Kaapolle 15. Taisi tulla pari rimaa ja puomin ylösmeno. Texin kanssa sössin jo heti 2 hypylle kääntämällä liian aikaisin oman rintamasuunnan ja sain sen väärälle puolelle hyppyä. Täältä vielä kalastelin ilman hyllyä, mutta tulihan se kun ohjasin putkihässäkässä väärään putkeen. Mutta nyt otin kaikki kontaktiesteet tarkkaan. Hvyä rata siis siinä mielessä. Hyppärille Kaapolle nolla ja 2.sija. Sai myös toisen hyppysertinsä, joten toukokuun jälkeen voidaan saada H-AVA tittelikin. Aika kauan se on antanut itseään odotuttaa..

Texille hypärillä tosi hyvää rataa kolmanneksi viimeselle hypylle, jossa suoran putken jälkeen piti saada tarjolla olevan ansaesteen vieressä olevalle hypylle. Tiukka putkijarru ja kova huuto Tex. Kääntyi putkesta hyvin, mutta vielä kun itse varmistelin ottamalla kaiken oman liikkeen pois, sain Texin tulemaan sen oikeankin hypyn ohi. Enpähän luottanut että tulee pienemmälläkin varmistelulla ja sain taas nenilleni. Käänsin vielä hypylle, joten vitonen. Aika olisi riittänyt voittoon ilman tuota ohijuoksua. Niin agilityä.. Olisipa ollut kivaa olla ekaa kertaa kummallakin koiralla palkintopallilla.. No joskus toiste..

Kolmas rata. Kaapolle rima alas ja jätti viimeisen välin pujoittelematta seinää päin menevistä kepeistä. Tex loikkasi A:n josta palautin sen takaisin alastulolle. Sekin jätti kepit kesken vikasta välistä. Treeniin siis tämä ensikerralla hallilla. 

                    "Veljekset"

                    20140313_115918-normal.jpg

                    Ihana Lasse - pappa iässäkin näin komea :)

                    20140312_154141-normal.jpg

Oltiinkin koko viikko Lappeenrannassa, joten treenit jäi väliin koko viikolta. Lenkkeiltiin vaan ihan mahtavassa kevätsäässä. Nyt pitäisi alkaa jo piakkoin katsomaan Kaapolle näyttelyitä ja tokokoepaikkaa Texille. Ainiin ja tokosta tuli mieleen, että oltiinhan me viime viikolla keskiviikkona Heinolassa kyläilemässä ja käytiin Vuokon kanssa treenaamassa tokoa. Siellä taas tajusin, että en ole kahteen kuukauteen tehnyt juurikaan yhtään mitään tokoon liittyvää, hui. Tex oli superinnokas ja teki kivalla asenteella sille uudessa hallissa. Tehtiin ruutua, ohjattua, Z:aa ja kakeja. Kivaa oli ainakin ja kunhan kevät sulattelee tuon lähikentän niin eiköhän saada treenattua vähän tiuhempaan.

Sisarukset

20140305_133836-normal.jpg