Eilen Samin tekemä hyppyrata treeneissä. Harjoiteltiin rataa kahdessa osassa, ja sitten koitettiin yhdistää. Saatiin nollalla läpi ja sain radalla harjoiteltua nyt kunnolla sokkaria, joka tehtiinkin radalla 5 kertaa. Samalla radalla harjoiteltiin pakkovalssi-sokkari, poispäinkäännös sekä päällejuoksu-sokkari. Kiva treeni. Tex teki hallissa alkuun ohjauskuvio vääntöjä. Koitettiin poispäinkäännöstä ja pakkovalssia. Toisella kertaa otettiin kujakepit sekä puomi, johon vein markkerin niin, että Tex näki sen, mutta peitin sen melkein kokonaan hiekalla. Ei vaikutusta, teki silti siistin stopin eikä himmannut yhtään.

Ennen aksatreeniä käytiin jälkihommissakin. Tein Kaapolle ehkä n.200 m kolmella kepillä. Metsä oli jo vähän hankala - isoja risukaaoja ja kaatuneita puita. Ville jäljesti Kaapon kanssa ja hienosti kaikki kepit löytyi. Texille Ville tallasi suht suoraa pätkää, niin että pidin siitä kiinni. Ja nyt todettiin, että Texillekin on jo tehtävä jälki niin ettei se näe. Lähtee muuten liikaa huolimattomasti eikä haistele kunnolla.. Taas kun järkeilin, niin kyllähän se on helpompi lähteä vaan näöllä hakemaan, kun näkee, että tuonne se kävelee ja keppi on siellä päin. Mutta kun koira ei näe jäljen tekoa ja silti haluaa löytää kepin, ainoa keino on käyttää nenää.. Tehtiin pieni pätkä niin ettei Tex nähnyt ja heti huomattavasti parempi. Sama maltti kuin ennen ja nenä ihan maassa kiinni. Hyvä!

Keskiviikkona käytiin hallilla vähän aksaamassa ja kun Maria ja Marko tuli kentälle innostuin tokoilemaankin. Tein Kaapolla voi-luokan ihan kisanomisena, olikohan peräti ekaa kertaa..

Seuraaminen: Tämä oli superhieno, olin itsekin vähän hämmästynyt miten hienosti meni. Kaikissa askelsiirroissa ja paikallakääntymisissä pa ihan suora . Myös paikka pysyi hyvänä ja kontakti koko seuruun ajan.

Liikkeestä istu: Jäi seisomaan. Alun seuruu olikin ihan huonoa eikä ollut kuulolla. Toistolla jäi myös seisomaan.. Vasta kolmannella istui. En osannut ajatella tätä ongelmaksi, on istunut treeneissä niin hyvin. Plajon vahvistamista

Luoksetulo: Seisominen valui vähän, maahanmeno oli hyvä. Kokonaisuutena kuitenkin ihan ok.

Ruutu: Kuiskailin valmistelevia "missä ruutu" höpinöitä ennen kuin sanoin valmis. Kaapo etsi katseellaan viereisen hypyn, ja irtosi sinne hienostyi.. No joo.. Uusittuna ruutu löytyi ja eteni sinne kovaa.. Maahanmenossa kyynärät ylhäällä, annoin toisen käskyn. Luoksetulo ok, hieman ajoi sivulletulon pitkäksi.

Hyppynouto: Tämä hyvä!

Metallinouto: Ekaa kertaa vieras ja ihan erilanen metalli kuin meidän oma. Ei ehkä olisi kannattanut kun on vasta alkanut tuomaan omaa.. Alkoi pelaamaan tassuilla eikä palauttanut.. keskeytettiin tämä ja päätettiin koitta omalla sitten kaikkien liikkeiden jälkeen.

Tuunari: Haisteli tosi tarkkaan ja maltilla. Ei yhtään napsinut vieraita. Oma löytyi ja palautuskin onnistui. No, saattoi siinä pari hampaan jälkeä olla...

Kaukot: Yhteen maasta istumiseen tarvi kaksi käskyä, ja liikkui kokonaisuutena ihan vähän eteenpäin. Muutoin vaihdot ja vauhti hyvä. Tuota nyt täytyy miettiä, maasta-istumista.. Annankohan käskyn ihan eritavalla kuin treenatessa..

Loppuun vielä metalli omalla kapulaal. Nyt hyvä!

Joo, ei olis ykköstä napsahtanut näillä hurlumhei virheillä, mutta kokonaisuus oli muutoin ihan ok. PAITSI - Kaapo piippasi ihan kokoa ajan. Heti seuraamisen jälkeen, kun palkkaa ei tule alkaa nenä vuotamaan. Motivaatio kyllä säilyy, siinä ei ongelmaa, mutta sellainen pienin nenävihellys vaan yltyy.. Koitan ens kerran kehua liikkeiden välissä paljon maltillisemmin, katsotaan onko vaikutusta..