Viimeviikolla taisi olla parikin tokoiltaa Ojangossa. En nyt tarkkaan muista mitä tehtiin, jotain kuitenkin huolella suunniteltua, koska olen nyt panostanut treenien suunnitteluun jo kotona ja pysymään suunnitelmassa. Seuruuta on Texin kanssa työstetty ja Kaapolla kokonaisuuksia, niin kuin pitikin. Viimeeksi huomasin Texin kanssa Z:taa tehdessä, että alkoi ennakoimaan jo jääviä. Teinkin sitten, ja täytyy tehdä jatkossakin, pelkkää Z:n kävelyä. Jäävien ohikävelyjä olen tehnyt, mutta näitäkin on otettava lisää – tahtoo helpolla ennakoida mukaantulonkin. Mokoma ajattelee liikaa :)

 DSC_0014-normal.jpg

 Lauantai aamulla harkkakokeeseen Ojankoon. Jokaisella koiralla 10-15 min aikaa tehdä kisanomainen treeni ja mahdollisuus auttaa, korjata tai palkata. Vähän soitellen nyt tähän mentiin ison tauon jälkeen, kun edes liikkurin kanssa ei olla tehty kunnon treeniä varmaan useampaan kuukauteen.. No alkoi huonosti, kehään menossa en muistanut omaa itsevarmaa asennetta ja Tex vaimeasti purrasi tarkastuksessa. Pöh. Ei ollut kyllä niin uhmakas ollenkaan, sellainen ’etten tykkää’-meiniki. Tätä tehtiin ”tuomarin” kanssa uudestaan oman kehän jälkeen ja nyt OK. En nostanut mitään isoa haloota, näitä vaan on tehtävä ja Texin näitä siedettävä vaikka olisi kuinka pidättyväinen tahansa.

Itse taas menin lukkoon tuosta alusta – ja niin meni koirakin. Seuruu oli aika hurjaa, ihan kuutamolla ja paikka hajosi. Loppuun vähän parani ja ajoittain ihan ok, mutta tää lähti nyt ihan väärällä asenteella, meillä kummallakin. Ruutu oli ok, siinä meni kulmamerkille ja uudella ’ruutuun’ käskyllä oikea paikka. Loppu OK. Z:ssa (m-s-i) ekaan jäävään kaksi käskyä, muuten ok. Istuminen oli hidas ja vähän kurkkasin olan yli onnistuiko. Kaket tehtiin melkein samasta kohdasta kuin lähetys ruudun merkille. Tex luulikin merkiksi, koska kun annoin maahan käskyn oli lähdössä, mutta putosikin maahan. Eli huono valmistelu multa ja koiralta aika hyvää kuuntelua – kuitenkin. Hyvät kaket oli – ihan vähän fuskasi seiso-istu vaihdossa takapäätä eteenpäin. Tunnarissa oli epävarmuutta ja kun tehtiin taas ruudun aloituskohdan vierestä, kaarsi ensin merkille josta muistikin mennä tunnarikapuloille. Eli täytynee viljellä merkkejä häiriöksi kentälle. Otti oman, mutta mietti hetken vaihtoa. Toi oman ravilla. Luovutus ja pa oli hyvä. Ohjatussa merkki jäi vähän vajaaksi. Korjasin uudella käskyllä. Hyvä vauhti kapulalle ja siisti nosto kiertämällä kapula. Palkkasin vauhdin.

Liikkurin kanssa olisi treenattava, samoin häiriötä, samoin merkkejä.. Aika paljon kaikkea olisi listalla. Mutta mehän treenataan. Kaapon kanssa vuoden toinen näyttely Porvoossa. Tällä kertaa EH – ihan hyvä arvostelu, ei vaan niin tainnut tykätä Kaapon pienuudesta – vaikka musta se on just hyvän kokoinen kun se pystyy kääntymään agilityssä ja on ketterä. No ei ne tätä ominaisuutta siellä kehässä kysele. Eli uutta näyttelyilmoa vaan menemään – mehän se valiokakku vielä leivotaan.

DSC_0004-normal.jpg