Eilen en malttanut olle menemättä tuohon lähimetsään tekemään taas jälkitreenit. Teenköhän ollenkaan oikein, kun en tiedä lajista juurikaan mitään. On vaan niin hauskaa, että teen silti . Noh - Kaapolle menin tallaamaan jäljen koirien odottaessa autossa. Tein jo ihan pienen jana treeniin mukaan, eli merkkasin tiehen kohdan, mistä lähettäisin Kaapon, ja aloitin jäljen hieman aiemmin kaarten tuon kohdan ohi (n. 4 metrin päästä tiestä). Pudotin matkalle kolme keppiä, joista ajattelin, että mennään kaksi, yksi olisi varalla.

Sitten lenkki koirien kanssa toisessa suunnassa ja Kaapolle valjaat päälle. Hetsailin sitä vähän valjaita laittaessa ja oli ihan intona.. Tiesi mihin hommiin pääsee.. Lähetin janalle ja meni eteenpäin löytäen jäljen ja lähti seuraamaan sitä ihan oikeaan suuntaan.. Kuuluukohan tehdä näin, vai pitäisi tätä treenata erikseen jotenkin syvällisemmin?? No jälki eteni siististi ja eka keppi löytyi- hienoa. Leikittiin sillä ja jatkettiin. Olin tehnyt liian vaikean, kun melkein heti ekan kepukan jälkeen tein kulma.. Muistin jälkeenpäin, että alkuun ei saanut tehdä juuri näin. No Kaapo ajoi ohi, ja vähän mun avustamana löysi uudestaan reitin ja toinen keppi löytyi. Ajattelin, että jatketaan vielä kolmannelle, kun tuossa välissä kävi tuo pieni kömmähdys. Sinne mentiin suoraan ja matka oli lyhyempi. Ens kerralla tarvii varmaan tehdä vain yksi keppi, mutta jo reilusti pidempi matka.

Texille tein kaksi kertaa taas pidemmät ja ei niin tiheään tallatut jäljet, niin että se oli kiinni puussa ja näki. Meni taas superisti. Toinen jälki meni pienen metsätien (joka ei varmaan ole enää käytössä) yli ja siinä joutui kunnolla haistelemaan ja miettimään. Löysi kuitenkin reitin hienosti ja meni loppumatkan varman oloisesti nenä alhaalla. Eteviä nenän käyttäjiä molemmat.

Tänään aksatreeni Pennalssa. Samilla oli taas kiva rata, jossa sai kokeilla juttuja. Heti alussa pakkovalssi toiselle esteelle, jonka olen tehnyt aivan väärin.. Jään varmistelemaan ja hidastamaan koiraa ihan liikaa. Sami sai taottua kaaliin miten tehdään siististi ja näin kerkesin etenemään jatkon ihan merkittävästi paremmin. Muutoin ei suuria ongelmia; vaikea avo-keppikulma leijeröimällä kepit suoran putken kanssa oli vaikea (täytyy treenata). Otin kädellä vastaan oikeaan väliin ja sain näin onnistumaan. Hyvin kesti myös sivuirtoamisen kepeillä. Tex teki hallissa kujakeppejä. Niitä on paljon kivempi tehdä hallissa kuin omalla pihalla, kun hallissa on enemmän tilaa. Tehtiin molempia kulmia, sekä suoraan menoa. Hakee kulmat jo kyllä makeesti ja osaa hidastaa vauhdin ennen sisään menoa. Hyvä siitä tulee

Alla syyspäivän kuvia. Koitan viikonloppuna saada napsittua vähän kuvia myös harrastuksista, ei vaan tylsiä poseerauksia..