Viimeviikon kisaputki ei mennyt ihan putkeen. Jännä vaikka sitä päättää olla yliyrittämättä, niin oma pää vaan tekee omiaan. Kisakertoma lyhyesti, en jaksa enää ruotia tässä kun olen aika monta kertaa omassa päässä ruotinut. Ollaan osallistuttu ajan ja rahan säästämisen takia vain agiradoille, kummallakin kun on ne sallitut kaksi hyppynollaa kasassa.

texagi-normal.jpg

Kirkkonummi. Eka radalla luokattoman huonoa ohjaamista ja Tex putkensuun ohi. Yrittäminen loppui ja vielä HYL. Kaapolle keinulta vitonen ja luovuttajana vielä hyppy väärään suuntaan. HYL. Toka radalla kaamealla "pakkosaadanolla" ohjauksella Texillä toiseksi vikalle esteelle nollalla, enkä uskaltanut mennä puomista ohi tekemään valssia vaan tein oudon takaaleikkauspelastelun ja sain Texin kieltämään. Vitosella maaliin. Muutama kirosana metsälenkillä. Kaapolle nolla tältä radalta.

Purinalla eka radalla Kaapolle A:lta alastulovitonen. Luovutin taas ja ohjasin mitensattuu. HYL. Tex teki ruman A:n ja luulin sen saaneen vitosen. Tätä taas radalla miettiessäni ohjasin saksalaisen huolimattomasti ja koira ei ottanut hyppyä vaan tuli ohi (vanha virhe). Korjasin ja tällä kieltovitosella maaliin. Ei saanut A:lta virhettä. Justiinsa juu. Toka radalla Kaapolle taisi tulla kielto kun otin vähän liian tiukalla käskyllä yhden käännöksen ja oliskohan saanut vitosen myös keinulta. Tex loikkasi myös malttamattomana keinulta pois ennenkuin se edes alkoi laskeentumaan. Uusin keinun.

Ja vielä sunnuntaina IHAH:n kisoissa. Jostain syystä olin pahalla tuulella kisoissa. Ei tiedä hyvää. Kaapolle ekalla radalla yksi hyppy väärään suuntaan - en vaan kerennyt ohjaamaan taakse ja kun se ei sinne ilmaiseksi mene. Texille eka rima alas, joten uusin heti alussa olevan A:n, jota ei tehnyt hyvin. Ainoa rima sille näistä kisoista, joten se on edes hyvä. Toka radalle Kaapolle aika ok rata. Tuli vaan kaksi rimaa alas joten ei aihetta juhlaan. Aika oli kyllä taas hyvä - rata oli meille sopiva; aika vauhdikas. Tex teki myös hyvää rataa, mutta hyppäsi ihan täysin päin okserin taaimmaista rimaa. Taas vanha meillä esiintyvä ongelma. Ei siis kovin taitavaa menoa ... vain yksi nolla. Ja pari aika lähellä olevaa nollaa - joista sain taas opetuksen, että olis vaan keskityttävä tekemään hyvää rataa eikä niitä tuloksia saisi miettiä. Vähän on jo luovuttaja fiilis - kummaltakin puuttuu kolme nollaa ja kisoja on pari jäljellä. Tällä menolla ja fiiliksellä ne ei tule - jotain on muutettava.

Paljon meillä on puutetta vielä kontaktiesteiden osaamisessa, kun ne virheet johtuu paljolti näistä. Joko niistä tulee virhe tai niiden takia, kun en voi luottaa koiraan, että se suorittaa ne kunnolla jolloin voisin itse ohjata tilanteet ennen/jälkeen niinkuin ne pitäisi. Ja oma keskittyminen menee nyt liikaa kontaktien pohtimiseen radalla. Itse ohjaukset ja muu ei tuota meille ongelmia - mikään näistäkään radoista ei edes tuntunut vaikealta suorittaa. No virheen jälkeen kyllä sössin sielläkin, mutta luovutin aina sen ekan virheen jälkeen (joo ei ehkä ihan reilua koiralle..). Josko otan seuraavaan kisaan tavoitteen, etten mieti niitä pirun kontaktiesteitä yhtään sen enempää kuin muitakaan esteitä.

Ihan kovaa se puikkonokka menee kun rata on meille oikea:

tulos-normal.jpg