Oltiin sunnuntaina koko piiitkä päivä Helsingissä purinalla kisaamaassa. Luokkajärjestys oli mini-medi-maxi ja luokat oli isot, kolme starttia. Joten arvata saattoi, että päivä oli pitkä.. Menestystä ei taaskaan ropissut, joskin radat oli taas ihan ok eikä ollut mitään suuria "epäkohtia". Ekalla hyppiksellä tuli eka rima alas, nostin hölmösti ohjaavan käden seuraavaan tiukkaan valssiin jo hypyn päällä , ja rima tuli alas. Oma yrittäminen loppui ja ohjasin vähän löysästi loppuun. Sitten vaihdoin eri ohjauksen takaakiertoon, kuin mitä olin suunnitellut ja Kaapo livahti putkeen.. Nyt kyllä koitan ohjata aina niin kuin olen tutustumisessa harjoitellut. Kaksi rataa on mennyt nyt hyllylle kun en ole osannut vielä päättää ohjausta tai ohjaan eri tavalla.

Toisella radalla hieno rata, mutta tokavika rima tuli alas. Putkelta laitettiin takaakiertoon hypylle, joka oli vielä viistossa niin että kierrosta tuli tiukka.. Harmi. Kaapo tuntui myös vähän löysältä, en tiedä vaikuttiko jo monen tunnin autossa odottelu.. Voittaja Yokolle aika jäi 3 sek. ja toiseksi tulleelle Rhetille 2 sek.

Vikalla radalla Kaapo vähän varasti ja jäin  jälkeen. Sujahti tyrkyllä olevaan putken väärään päähän kun en kerennyt tekemään valssia, jota en ollut kyllä taas suunnitellut. Puomi oli hyvä ja loppurata muuten. 

Alkuviikkona ollaan vaan tehty vähän tokoilua ja Texille kujakeppejä kotona. Eilen nähtiin Mariannen kanssa Hollolan hallissa ja tehtiin pentujen kanssa pientä rataa. Nyt esteväli oli jo isompi ja mentiinkin enemmän suoraa. Uutena radan yhteydessä putkille jo hieman pimeitä kulmia, poispäinkäännös ja irtoamista hypyille sekä lopussa radan yhteydessä puomi (pentu sellainen). Otettiin taas kahdessa osassa ensin alkuosa ja sitten loppu. Toisella kerralla tehtiin myös koko rata

Ykköshypyltä irtosi hyvin putkeen. Kolmoselle sain hyvin "vipattua" juosten jo itse neloselle valssaamaan. Alkuun vähän vaikea, käänsin liian aikaisin rintamasuuntaa ja sain Texin kieltämään monta kertaa. Maltilla onnistu ja kun en tehnyt valssia liian aikaisin. Putkelta kutoshypylle treenattiin irtoamista ensin erikseen palkkaamalla hypyn taakse. Tässä ei ongelmaa, Tex irtoaa hienosti :) Isompi ongelma oli seiska ja kasi suoran jälkeen saada Tex haltuun ysin poispäinkäännöstä varten. Lukee itse vahvasti rataa ja lukitsi jo kaukaa ysi hypyn väärältä puolelta. Tätä harkattiin erikseen palkkaamalla vastaiseen käteen pallolla usean toiston kanssa. Alkoi sujumaan. 10 ja 11 hypyn jälkeen irtosi taas hyvin 12 putkeen. Tein sokkarin putken ja 13 hypyn välille. Treenattiin puomia ensin erikseen ja sitten putken kautta ja lopuksi koko radan kanssa. Kerran Tex juoksi ohi kun pallo oli vähän liian lähellä lopussa ja vauhtia oli alla. Muut kerran teki kontaktin hyvin. Jäipä hyvä mieli treenistä. Lisäilen video koostetta vähän myöhemmin..

Loppuun lenkki metsässä ja Kaapon kanssa vähän tokoilua. Hyppy- ja metallinoudot, seuraamista sekä kaukot.