Sunnuntaina treenattiin HOT:tilaisten kanssa korkeavireen hallilla. Jaettiin porukka kahteen ryhmään, ja meitä neuvomassa/kommentoimassa tällä kertaa Elina ja Vuokko. Aloitettiin luoksetulolla. Alkuun keskityttiin jätössä siististi pysymiseen ja palkkailin kun pysyi liikkurin käskytyksen yhtään hötkyilemättä. Huomioita täytyy kiinnittää siihen, että jää hyvän asentoon jo heti alussa. Sitten käskytettynä luoksetulo eteen ja toisen palkkasin vauhdista.

Seuraavana otettiin edestä sivulle siirtymisiä. Tähänkin taas oivia huomioita Vuokolta ja Elinalta. Nyt kääntyy sivulle pitämällä pään ylöspäin ja kääntää takapäätä puoliksi istuma-asennossa. Eli tähän vielä namiapua kädellä, että irrottaa kunnolla pepun maasta ja siirtää sen siististi sivuun. 

Seuraavana taisi olla seuraamisen pohdintaa, jälleen… Nyt paikka on hyvä, mutta Tex painuu alas – sellaiseen paimenkoiramaiseen pää alhaalla kävelyyn. Tätä hiottiin ja keksittiin että jos kovasti kehun koiraa kun se seuraa. Tuloksena nosti pään iloisesti ylös ja hännän tötterölle..  jee – hyvä- Koitetaankin tätä nyt sitten. Katsotaan vaan miten ”lässyttämisen” häivyttäminen onnistuu.. Pikkuhiljaa kait..  Tästä tulikin mieleen hauska juttu jonka Ville sanoi töissään (puolustusvoimilla) nähneen.. Koiratreeneissä joku mies oli karjaissut koiralleen ”SEURAA”  ja sitä oli neuvottu että voi sanoa iloisemmin seuraa. Mies oli karjaissut ”ILOISEMMIN SEURAA”.. jep

 Vuorossa hyppy, johon myös huomio siististi odottamiseen liikkurin käskytyksestä huolimatta. Tähän otettiin taas muistutuksena toistoja pallopalkan avulla. Loppuun vielä molemmat jäävät Elinan liikkuroimana – oikein mallikkaat.

Muiden tehtyä loppuun otettiin paikallamakuuta Bridan kanssa yhtä aikaa. Tässä Tex malttaa hyvin odottaa sivulla ja menee ainakin vielä heti ekalla käskyllä pikaisesti maahan. Nousee myös hyvin ylös ekalla käskyllä. Tähän väliin mahtui tosin maan haistelua ja lonkalle menoa, joista huomauttelin. Tämä täytyykin nyt ottaa tehotreeniin, tämä paikallamakuu meinaan.

Hyvä treeni!

 _______________

Eilen ajoin iloisena Hollolan hallille tokoilemaan (koitan nyt treenata tokoa useammin), ja portilla huomasin, että avaimet on edellisen treenitakin taskussa, voi p***a. No reippaana menin sateessa ulkokentälle mukamas tekemään sitten edes jotain pientä. Onneksi Maria ja Marko tuli hallille n. 5 minuutin päästä ja niillä oli avaimet. Hyvä juttu – sain myös treenikavereita.

Kaapo teki voittajan liikkeitä kokeenomaisesti ilman palkkaa.  Seuraaminen, liikkeestä istu, ruutu, metalli, tunnari ja kaukot. Teki kaikki mutta äänellä ja oli taas vaikea sivuilletuloissa ja muutenkin. Ei auta – tätä palkkaamattomuustreeniä on vaan nyt tehtävä.

Tex teki samantyylistä luoksetulo harjoitusta kun sunnuntaina. Samoin seuraaminen mun kannustaessa oli myös hyvä. Ihan lyhyttä pätkää tehtiin vielä, mutta ehkä se siitä lähtee. Sitten nouto, ensin vauhtipalkka ja toinen eteen luovutus. Kaukoja i-m vaihtoja parin metrin päästä ja muita nenä kiinni namissa. Myös hyvä treeni!