Eilen aamulla ajeltiin Pian kanssa Keravalle aktiivicolliet ry:n järkkäämälle koulutuspäivälle. Kouluttajina jälleen Korrit (kennel Tending). Oltiin Kaapon kanssa Riitan ryhmässä.

Pyydettiin neuvoja noutoon ja siinä etemiseen. Ei oikeastaan saatu tähän mitän uutta neuvoa. Ollaan tehty kuulemma ihan oikein ja vielä vaan tarvitaan toistoja ja vahvistusta kapulan pitämiseen kunnon otteella edessäkin. Eli tähän vaan treeniä eikä vielä hosumista. Toisena pyydettiin neuvoa miten kannattaa aloittaa ohjatun noudon alkeita. Tähän saatiinkin hyvät neuvot , mitä aletaan nyt treenaamaan. Vielä käytetään siis lelua ja lisätään noutokapula vasta kun nouto on kokonaisuudessaan valmis. Kovasti Riitta taas kehui ja patisteli jo kisaamaan :)

Olipa mukava päivä ja hyvä ilma, kiitos järjestäjille :) Kuvia päivästä täällä. Valitettavasti kuvattavat vain pääasiassa Riitan ryhmäläisistä, kun Pekan ryhmä oli niin kaukana.

1242621502_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Illalla ajettiin Villen kanssa vielä Hälvälään aloittelemaan pk-hommia. Tehtiin Lasselle lyhyehkö jälki, jonka päässä namirasia odottamassa. Jäljen vanhetessa tallattiin pieni esineruutu ja vietiin ensin Lasselle yhtä esinettä niin, että Lasse näki joka kerta, kun "lelu" sinne vietiin ja vähän innostettiin. Innolla Lasse hakee, mutta ei oikein osaa käyttää nenää vaan yrittää vaan näkemällä löytää. Mutta intoa oli onneksi Lassella paljon. Sitten Kaapolle samalla tavalla. Kaapo taas etsii tosi hyvin haistelemalla ja hirmu tehokkaasti. Innolla löytyi jo melko vaikeatkin tummat esineet, mitä ei näkemällä löytynyt. Hyvä Kaapo.

Seuraavaksi Kaapolle makkararuutuja, kolme kappaletta. Kaapo kyllä käyttää nenää ihan tosi hyvin ja voimakkaasti. Oli ihan intoa ruuduissa ja häntä vaan heilui koko ajan :) Hyvin poika tajusi, mistä ei kannattanut enää makkaroita haistella, kun meni neliön rajan yli, palasi heti takaisin. Hyvältä näytti Kaapon meno ja oli ihan todella innoissaan. Nyt vaan lisää harjoittelemaan ja neuvoja viisaammilta pyytämään.

Lassen jälki alkoi tosi hyvin ja 90 mutkakin meni moitteettomasti, mutta jälki taisi olla liian pitkä tauon jälkeen, kun mielenkiinto lopahti ihan totaalisesti kesken kaiken.. olisi pitänyt tehdä Lassellekin makkarajälki tai tosi helppo lyhyt suora, niin olisi saanut vähän muistella hommaa :) Mutta into siis lajiin taas syttyi, Kaapo vaikuttaa lupaavalta :)