Maanantaina Hollolan kentällä tokoa. Kerkesin tehdä Kaapon kanssa ennen kun muut tulivat, joten tehtiin ilman liikkuria, mutta näin siis EVL liikkeet läpi. Palkkasin namilla joka liikkeen jälkeen, ja puolessavälissä lelulla. Kaikki liikkeet taisi mennä hyvin. Niinkuin aina Kaapolla treeneissä. Porukassa tehtiin vielä paikallaolot, jotka nekin treenien tavoin hyvin. Taisi jopa olla rauhallinen paikallamakuussa. Hallelujah!

Texillä oli treenisuunnitelma, mutta päädyin kuitenkin tekemään senkin kanssa EVL:n läpi liikkurin kera. Kokonaisuuksista aina näkee, onko palasia tullut tehtyä oikein ja onko tapahtunut yhtään edistystä. Seuruu oli pääosin hyvää, hitaassa hieman edistää ja tunnutaan vieläkin menevän eri tahdissa. Mutta parempaa silti kuin ennen. Z:n jäävät hyvät. Luoksetulon stoppiin kaksi käskyä ja valui paljon. Taisi luulla lähtiessään, että palkkaan vauhdista, kun tuli niin kovaa. Toisaalta hyväkin että tuli kovaa. Mieluummin se aina kuitenkin ennakoi.
Ruudun kävin ennen liikettä taputtamassa Texin odottaessa lähetyspaikalla. Josko se oppisi kohta itsekin alkaa etsimään ruudun ennen lähetystä katsellaan ihan vaan pyynnöstä. Hyvä merkki ja hyvin ruutuun. Kaksi käskyä maahan, kun taisi nyt sitten etsiä markkeria tai jotain kun kävin siellä hääräämässä. Loppuosa OK. Tähän väliin palkka lelulla. Liikkeiden välit palkkasin kehuilla jonka perään nakkipala.
 
Ohjatussa noudossa tuijotti merkkiä, vaikka saisi kyllä vähän katsoa kapuloiden viemistä, niihin kuitenkaan jumittumatta. Mutta merkki olikin sitten hyvä, ei tosiaan yhtään katsonut kapuloita. Luuli merkin takana olevan lelun, koska meni sinne kovaa ja ilmeestä näki ihmetyksen, kun palloa ei ollutkaan. Tämä treeni siis tuottanut hedelmää; merkin arvo kasvoi kapuloiden ohi, kun siellä on pidetty palkkaa. Hyvä! Oikean puoleista kapulaa hakiessaan lähtikin mun takana oikealla olevaan ruutuun. Just.  Stoppasin ja uudestaan merkiltä. Nyt lähti hyvin kapulalle, nosti hyvin ja palautuskin Texiksi ripeä. Ruutu ja ohjattu menee sillä sekaisin kohdassa merkki. Treeniä tähän.
Metalli oli muuten hyvä, mutta palautti ravilla. Tunnarissa oli normia isommat välit eikä tajunnut haistella koko rivistöä, vaan jumittui muutamaan reunimmaiseen, joista ei löytänyt omaansa. Maltti petti ja nappasi sitten väärän, kun ei omaa löytynyt. Markolta hyvä huomautus, että olisi syytä treenata isommilla väleilläkin, jopa liioitellun isoilla. Kas kun ei ole tullut mieleen.
Kaukoissa taisi tarvita yhteen vaihtoon, m-i, kaksoiskäskyn. Muuten OK, mutta vähän oli asennot vajaan näköiset. Siis nousi seisomaan kyyryssä jne.

Paljon tarvitaan liikkuria ja häiriötä. Ruudun ja ohjatun aloitukset on nyt tosiaan saatava koiralle selkeämmiksi, että tietää varmasti kumpaa on tekemässä. Kyllähän tämä tästä alkaa muodostumaan, ehkä?   

Eilen Mariannen kanssa aksaa Hollolassa. Tex kaahotteli aika paljon, mutta teki hienot kontaktit. Ja meni se joissain kohti ihan hienostikin. Pitäisi tätäkin lajia treenata enemmän, jos aikoisi jossain vaiheessa olla hyvä. Nyt ollaan vielä vähän aikaa semi-hyviä.