Tex on tänään jo vuoden vanha. Uskomatonta miten nopeasti aika on mennyt.. Onnea rakas Tepsulainen!

Ensikodin pihalla Heinolassa:
 
Kotipihalla:
Treenikentällä Brida-siskon kanssa:
Myös treenikentällä ilmeisesti "kovan" treenin jälkeen:
Kesällä mökillä: 
Voi miten turkiton:) :
Tex 1-vee:
Perjantaina tehtiin Korkeavireellä Mariannen ja Iitun kanssa rataa, jonka piti olla sellainen ok helppo, jossa saadaan molemmat koirinemme onnistumisia. No ei niinkään saatu. Kunnon treenit saatiin kuitenkin. Päällejuoksu on vielä vaikea. Oma liike kun jatkuu hätäisesti kohti seuraavaa, niin vie koiran helposti vaan hypyn ohi. Tätä treenattiin paljon, ja loppuajan muutamalla toistolla onnistui. Putkeen Tex irtoaa hienosti, samoin hypyille. Myös pakkovalssi tuotti hieman ongelmia, taas koira tulee esteen ohi oman liian hätäisen liikkeen takia. Yhteen kohtaan paremmaksi ohjausvalinnaksi todettiin niisto-sokkari, mieluummin kuin sylivekki-jaakotus, jossa itse peitän esteen. Loppuun saatiin aika hyvä pätkä menemään nollana; ainakin kohdat joita oltiin hiottu.
Lauantai aamuna töihin collie alaosaston järkkäämään tokokokeeseen Renkomäen halliin. Olipa muutama kiva collie, joista ei lähtenyt yhtään ääntä, se on aina iso plussa. Mari ja Ruuti teki hienon suorituksen ja ansaitsivat menolipun voittajaan, hienoa!
Illalla ajettiin vielä Kirkkonummelle kisaamaan Kaapon kanssa kaksi rataa, jotka auttoi (jälleen) tajuamaan ettei Kaapo osaa kontaktiesteitä. Tai osaa, mutta ei tee niitä kisoissa kunnolla. Samoin lopettaa pujottelun kesken jos vaan haluaa. Tokalla radalla rämpi puomin ja oli hilkulla tippua. Säikähdin ja seison vaan paikallaan.. Jätettiin vika hyppisrata väliin kun oli niin myöhä ja kisat oli myöhässä eikä huvittanut enää. Seppo Savikon radat olisi kaikki vaatineet sivuetäisyyden ottamista kepeillä ja keinulla. Treeneissä osaa, mutta en silti uskaltanut tehdä kisoissa. Mälsää oli todeta, että ”tässä tekisin näin, jos uskaltaisin ja luottaisin koiraan”. Eli treeniä oikeasti lisää.
Eilen illalla muistin, että mehän harrastetaan myös tokoa. Niinpä painoin Renksun hallille yleisellä vuorolla. Hallilla kavereina Mari ja Hanna-Sisko. Kaapon kanssa alkuun seuraaminen. Hanna-Siskon liikkuroimana seuruu oli oikein mallikas, varsinkin kun oltiin hallissa, jossa se yleensä on huonoa. Kaukoissa palkkailin yksittäisiä vaihtoja pitkältä matkalta. Nämä myös hyvin. Ruudun pelkkää loppuosaa sekä metallinouto ja hyppynouto. Kaapo oli hyvä – ja hiljaa
Tex teki alkuun hyppyä. Irtoaa hypylle hyvin. Hieman oli malttamaton seisomaan hypyn takana paikallaan. Tätä otettiin siis erikseen. Liikkeestä maahanmeno on hyvä ja nopea. Ei noussut ekalla käskyllä sivulle istumaan, joten tätä taas myös erikseen. Liikkeestä seisomista pohdittiin. Tex pysähtyy kyllä hyvin, mutta voisi olla vähän napakampi. Tätä naksuteltiin ja Marin vinkistä koitinkin heittää namin Texin taakse stopin jälkeen. Hieman parempi - projekti jatkuu.
Kaukoissa muutama i-m vaihto läheltä. Oikein hyvät, nopeat vaihdot. Täytyy alkaa pikkuhiljaa ottamaan askeleen kerrallaan kauemmas. Loppuun vielä perusasennot, jotka jäi helposti vähän vajaaksi. Parani, kun aloin pyörimään juuri kun oli tulossa sivulle, joutui vähän yrittämään kovemmin, niin onnistui. Seuraaminen oli alkuun taas hieman edessä, parani kyllä kun autoin vähän kädellä. Tehtiin hallin pituista pätkää hieman kaarrellen, ei vielä käännöksiä.
Pojat leikki ulkona vielä Dollyn kanssa ja päälle lenkki Renkomäessä. Tänään P-Haun epikset – nyt vaadin Kaapoa tekemään kontaktiesteet hyvin.