Ei ne meidän kontaktit voi vaan toimia kun koiralla on niin uskomattoman tyhmä ohjaaja. Viime viikolla Juhan treenissä annoin Texin tulla kaikki kontaktit läpi ihan miten sattuu. Niin - treeneissä. Turha kait olla ihmeissään kun tuli v.lopun kisoissa myös ne kontaktit ihan miten sattuu. No otan tämän nyt opetuksena. Sainpahan näpeilleni karttakepistä ja kunnolla. Jatkossa niitä ei tulla läpi. Asia käsitelty. Piste.

                        Oreniusvko9-normal.jpg

No treeneihin. Torstaina siis Juhalla. Taas oli tosi kiva rata. Ekalla pätkällä sain Texin 10 putken väärään päähän kun olin ysillä tekemässä erittäin myöhässä olevaa pakkovalssia. 8 hyppy oli muuri, jonka taakse liikuin koiran ollessa kepeillä. Liikettä oli vielä sen verran paljon, että veti sinne putkeen. Oli vaan oltava ajoissa ja vaatia pakkovalssiin. Muuten ei ollut ongelmakohtia - rata sujui kivasti ja rullasi ihan ok. Sorruin vähän liikkumaan liikaa kohdassa 17-19, jossa olisi pitänyt mennä enemmän koiran kanssa samaan aikaan. Pitänee siis oppia vielä muuttamaan omaa liikkumista ja rytmiä kesken rataa. Loppuun taas rata alusta ja meni nollana. Tässä kohtaa myös ne kontaktit mentiin nollan kiilto silmissä (jep jep). Jalat tulessa hapotuksesta Juha sanoo että ota uudestaan alusta. Ja menihän se vielä toisenkin kerran nollana. Vähän loppuun meinasi väsähtää ohjaus ja linjat vähän levisi, mutta taisteltiin. Hyvä treeni mutta pasha fiilis kotimatkalla kun ei muijalla ole päättäväisyyttä vaatia niitä kontakteja kunnolla.

                      20140228_152016-normal.jpg

Lauantaina Ojangossa mentiin kaksi starttia, kolmas jäi väliin kun matkattiin kummipojan synttäreille. Kisoihin mennessä oli jo vähän nihkeä fiilis ja ajattelinkin että ei ole kyllä nyt meidän päivä. Tai siin mun. Ekalla radalla ihan omasta ajattelemattomuudesta väärään päähän putkea. Ja tuli A:sta läpi. Huomautin kyllä Texille mutta en korjannut koko estettä. Toka radalla jo heti alkuun haparointia. Tein kolmoselle huonon valssin ja meinasin hukata nelosesteen. A:lta loikkasi ja sai vitosen. Pysäytin ja käskin maahan A:n eteen. Uudestaan A, taas läpi. Puomille pysähtyi, mutta lähti ennen vapautusta. Palautin alastulolle ja pois radalta. Oli kyllä huono kisafiilis ja meno ei tuntunut jouhevalta. Ja kontaktit nyt oli sitten ihan oma lukunsa.

Tänään aamulla Ojankoon korjaamaan ja aloittamaan (taas) tiukka linja kontakteilla. Kerran Tex lähti puomilta ilman vapautusta ja huomautin tästä. Muuten meni siististi. Tein kummallakin koiralla radanpätkää jossa kaikki kontaktiesteet mukana. Kaapoa en meinaa enää osata ohjata. Ovatten niin erilaisia ja nyt kun olen ajellut vaan Texillä niin huomaan eron vielä selkeämmin. Ilmoitin molemmat LAU:n kisoihin, joten olisi osattava ohjata molempia.

Ollappa jonain päivänä niin tiukkalinjainen itselleen ja reilu koiralleen, että vaikka oltaisiin kisoissa tekemässä parasta nollaa ikinä ja ihan lopussa tekisi jonkin niistä kontaktiesteistä eritavalla kuin treenatessa, niin korjaisin enkä vain jatkaisi matkaa. Ehkä siinä on melkoinen tavoite itselleen.

Hiki tuli treenatessa :)20140304_102619-normal.jpg