Maailmankaikkeus (ja HKL) on päättänyt näyttää mulle kuinka EI järkevä vaihtoehto on käydä Helsingissä töissä kun asuu 100 km:n päässä ja on järjestänyt itselleen joka illalle ohjelmaa johon pitäisi keretä. Viimeviikolla oli se ylimääräinen Järvenpään junamatka.. Maanantaina ratikka ajoi parkissa olevan auton kylkeen ja stoppasi koko liikenteen. Eli kävelin rautatieasemalle ja juna, johon piti ehtiä, lähti tällä kertaa tietenkin minuutilleen ajoissa, kun justiinsa saavuin laiturille. No seuraava lähijuna 15 minuutin päästä, joka pysähtyy joka jumalan asemalla ennen Tikkurilaa. HOT:in treeneistä puolituntia myöhässä.

Eilen olin ajoissa asemalla, että varmasti kerkeän junaan kuin oli kiire keretä Villähteelle toko-cuppiin kuudeksi. Taululla ilmoitus, juna 10 min myöhässä. Oli puolituntia myöhässä. Kehältä motarille ajettiin kävelyvauhtia. Söin matkalla kaksi munkkia ja energiajuoman, kun tiesin etten kotona kerkeä syömään mitään. Terveellistä. Tänään radiossa kerrottiin junankuljettajien ulosmarssista, joka tulee vaikuttamaan aikatauluihin tänään ja huomenna. Jep.
 
Herään aamuisin 4.30 lenkittämään koiria, ajan motarilla ylinopeutta ja juon melkein puoli litraa kahvia aamuisin että pysyn hereillä auton ratissa. Kotimatkalla olen alkanut juomaan energiajuomia, joista en edes tykkää, kun en pysy muuten hereillä. Kotona on jo aina niin kiire, etten kerkeä kun heittää koirat kyytiin ja jatkaa matkaa. No mutta ei saa valittaa. Kiva kun on töitä ja itsepähän tänne päätin lähteä. Odotan lämmöllä talvea ja sen tuomia ruuhkia ja VR:n ongelmia. Että sellasta vuodatusta tällä kertaa.
________
 
Maanantaina treenattiin siis Patarilla. Tein Texillä vaan vähän seuruuta, joka oli taas hyvää. Onkohan se oikeesti tajunnut tämän. Pitäisi kuvata videolle niin näkisin vähän itsekin miten pitää pään. Muut sanoi, että näyttää hyvältä. Liikkeestä maahan ja seiso peräkkäin kun ovat SM-kisoissakin. Hyvin erotti toisistaan. Luoksetulo ja muutama edestä sivulle siirtyminen. Lyhyt ja hyvä treeni. Loppuun vielä luoksepäästävyys ja paikallamakuu.
 
Eilinen tokocupkin meni hyvin. Oli ihan hyvä harjoitus tehdä täysin kisanomainen uudessa paikassa, kun ei olla näitä tehty. Valmistelut jäi vähän vähiin kun olin tosiaan minuuttia vaille kuusi paikalla. Pissalenkiltä juoksin kehään paikallamakuuseen. Tuomarina oli Katri ja liikkurina Elina. Luoksepäästävyys meni hyvin. Meinasin antaa tuomarille nakinpalan ja pyytää antaman sen Texille, mutta päätinkin tehdä ihan niinkuin oikeissa kisoissa. Tex liikkui iloisesti tuomaria vastaan ja heilutti häntää. Istui kiltisti alas ja antoi tuomarin silitellä. Jei!
Paikallamakuu ok. Vähän katseli naapureita eikä ollut taaskaan niin skarppi. Haluaisin, että katsois kokoajan mua, ettei vaan unohdu haaveilmaan. Maahanmeno ja nousu perusasentoon olivat oikein nopeat.
 
Seuraaminen hihnassa oli hyvä. Ihan vähän juoksussa koitti ottaa hihnaa suuhun ja pistää leikiksi. Käännökset oli siistit ja piti kontaktin kokoajan. Vapaana seuruun eka perusasento oli vähän edessä, eli ei ollut seuruussa ihan niin tarkkana. Tästä huomautin ja loppuseuruu oli oikein mallikasta. Liikeestä maahan meno oli super! Luoksetulo ok, hieman oli vinossa edessä. Liikeestä seisominen oikein hyvä. Hypylle oli menossa jo niin innoissa, että ei meinannut malttaa tulla perusasentoon. Kun jouduin toppuuttelemaan hypylle karkaamista, niin ei sitten tietenkään mennyt hyppyä ekalla käskyllä. Taas pieni huomautus tarkkaavaisuudesta ja uudestaan perusentoon. Nyt teki hyvin. Hyvä mieli jäi, kaikki onnistui ja ekaa kertaa tehtiin koko setti ilman palkkaa. Tehtiin vielä seuraavien luokkien välissä hyppyä uudestaan ja nyt lähti aina ekalla käskyllä. Tätä on ehkä nyt treenattu liian vähän, kun Patarilla ei ole ollut hyppyä niin on vähän unohtunut.
 
Kaapo teki voittajan. Vinkui ja oli levoton paikallamakuussa. Seuraaminen oli alkuun tahmeeta, parani loppua kohden. Liikeestä istumisen aloitti istumalla, mutta valui maahan. Ai että tää ärsyttää mua kun tietää kyllä varsin hyvin. Prkl! Luoksetulo oli hyvä, molemmat pysähdykset ihan napakat. Myös ruutu oli hieno; meni kovaa vauhtia ja ihan oikeaan paikkaan. Ainostaan luoksekutsuttaessa ajautui väärälle puolelle. Hyppynouto hyvä, samoin metalli. Tunnari onnistui myös ja haisteli maltilla oman napsimatta muita. Kaukoissa tarvitsi ylimääräisiä käskyjä pari ja liikkui vähän eteen ja sivuun. Ihan Kaapomainen suoritus.