Kristiina oli ystävällisesti järkännyt meille viime vuoden tapaan HOT:in oman leikkikokeen Hämeenkoskella. ”Kisapaikkana” urheilukentän keskusnurtsi Hämeenkoskella. Kiva paikka ja kevyttä häiriötä ohikulkevista autoista ja kävelijöistä. Päätin tehdä vaan Texillä, EVL:n ekaa kertaa näinkin kokeenomaisena. Tajusin kotonta lähtiessäni ottaa kameran mukaan. Agilitystä on kuvattuna jos jonkinnäköistä suoritusta, mutta tokoa en ole tajunnut kuvata juuri ollenkaan. En siis yhtään tiedä miltä koira näyttää esim. seuruussa ja suurimpana juttuna, en yhtään tiedä kaikkia outouksia ja apuja joita itse teen. Siispä kiltti Hanna-Sisko kuvasi meitä. Tosin omalla kameralla on vain eka osio, kun toinen osio tallentui Oilin kameralle. Mutta eka osio olikin parempi, sitä on kivempi katsella :)

Kehäänmenotarkastuksessa annoin Texin mennä vapaana Kristiinan luo ja oltiin sovittu, että antaa vaan pari nakkia Texille. Häntä heiluen söi nakit, tietenkin. Paikalla istuminen hyvä. Ei liikutellut tassuja yhtään ja oli rauhallinen. Paikalla makuussa hyvin maahan omalla käskyllä. Puolessa välissä haisteli maata, josta kerkesin huomauttamaan piilosta karjaisemalla, joten lopetti heti oli skarppina loppuajan. Oli mennyt lonkalle jossain kohtaa, mutta enpä ole vielä kertaakaan kertonut että näin ei saisi tehdä. Projektilistalle tämäkin. Nousi ylös hyvin omalla käskyllä.
 
Seuraaminen oli kokonaisuutena hyvä. Parin käännöstä oli vähän kökköjä, mutta täyskäännökset taasen tosi hyviä. Paikka pysyi hyvänä ja seuruu tuntui hyvältä. Täytyy alkaa ottamaan vaan itsekseenkin vähän pidempiä pätkiä. Ollaan tehty edistämisen takia tosi paljon vaan lyhyttä seuruuta. Videolta katsottuna täytyy kiinnittää omaan vauhtiin huomiota, että Texin askeleet sopii hyvin mun vauhtiin.
Z:an järkkä istu-maahan-seiso. Hyvä jäävät ja oikeat asennot. Käännöksiin tarvii työstöä, että näyttäisivät sujuvammilta. Kokonaisuus oikein hyvän tuntuinen.
 
Luoksetulo oli Texiltä hyvä. Tuli joka välin laukalla, ihan eteenkin asti. Seisominen oli ok, mutta otti pysähtymisen jälkeen yhden ”hiipivän” askeleen. Ei saisi. Maahanmeno hyvä, samoin koko loppuosa.
 
Ruutu. Tähän koitin antaa apua Texille sanomalla missä ruutu on, mutta ei sitä kuitenkaan selvästi nähnyt/tajunnut. Tästä syystä ampaisi merkiltä taaksepäin kehän ulkopuolelle. Koitin vielä korjata ruutuun, mutta ei tajunnut asiaa. Pyysin takas merkille, näytin ennen lähetystä että ruutu. Ilme ’olisit heti sanonut että ruutu’ selvensi, että ei tiennyt liikkeen olevan ruutu. Nyt meni sinne hyvää vauhtia ja ok paikkaan. Loppuosan tuli aika kovalla vauhdilla ja ajoi vähän pitkäksi sivulletulon, mutta korjasi hyvin paikalleen. Videolta tajusin, että Tex oli tekemässä ohjattua noutoa. Lähti ruutu käskyllä mielestään hakemaan oikeaa kapulaa. Menee aika tarkasti juuri siihen kohtaan, missä kapulan olisi sen mielestä kuulunut olla ja tarkistaa vielä maan.. Valmistelevien sanojen merkitys tässä huomautti tärkeydestään :)
 
TAUKO
 
Ohjatussa lintsasi merkin ja oli menossa suoraan kapuloille. Hyihyi! Uusittuna ok merkki. Lähti noutoon hyvin, mutta bongasi kapulan vierestä jonkun hajun, joka oli pakko tarkastaa. Pöh! Huomautin ja nappasi sitten kapulan. Palkkasin palautuksen lelulla vauhdista.
 
Hyppynouto:  Kävin heittämässä kapulan esteen läheltä, jotta saisin sen pitkälle. Hieman hetsaten lähetys ja palautukseen vauhdista palkka. Vauhti on ollut treeneissä kyllä parempikin, mutta nosti kapulan ok ja tuli edes jonkinnäköisellä laukalla takaisin.
 
Tunnari: En ihan nähnyt aukoiko suuta väärien kohdalla vai vain läähätti (ei siis kuitenkaan koskenut/nostanut niitä), mutta hyvin löysi oman ja LAUKKASI palautuksen. Jippajee!! Luovutuskin oli siisti.
 
Kaket: Ihan hyvät ja reippaat vaihdot. Sivusta seuranneet sanoi sen fuskannen hieman s-i välissä, jossa kuuluisi mennä taakse. Paikka korjaantui kuitenkin i-s kohdassa, jonka taas teki taaksepäin.
 
Kokonaisuuteen olen kyllä tosi tosi tyytyväinen. Texin kanssa kisaaminen (vaikka ei nyt oikea kisa ollutkaan) on NIIN erilaista kuin kiilakoppaisen toverimme. Texin asennekin oli vähän parempi aiempaan tekemiseen verrattuna. Vaikka oli jo aika lämmin ja aurinko porotti, teki silti töitä, eikä ollenkaan veltostunut. Vielä haluan siihen enemmän ”paloa”, mutta suunta on jo oikea.
 
Vuokon vinkkinä taas itsellenikin muistiin. Merkin arvoa kun täytyy nyt nostaa, niin vienpä jatkossa palloa sinne taakse piiloon. En oo uskaltanut tätä silmäämisen takia käyttää, kun sitten kärsisi vähäinenkin vauhti, mutta merkin takana piilossa oleva pallon onkin aivan eri homma, kappas kun se ei näy.  Koitettiin kentän laidalla ja toimi ihan hyvin. Siis ihan vaan se, että meni kovalla vauhdilla merkille, eikä painunut silmä-moodiin.
 
Kuva viime keväältä Christan koulutuksesta