Viikolla puuhailtiin yllätys yllätys agia ja tokoa. Nyt en yhtään muista mitä tehtiin maanantaina, vai tehtiinkö mitään?? No tiistaina saatettiin vähän tokoilla omalla kyläkentällä. Mites nämä unohtuu niin nopeasti - taitaa olla oma kovalevy aika täynnä... Keskiviikkona vedin treenin  Pennalassa enkä ottanut omia koiria mukaan ollenkaan. Torstaina oli molempien agitreenit. Tehtiin rata sisälle, jolloin heti alkaa seinät ja pienet välit ahdistamaan. Texille vaikeena sama kohta, jossa Kaapokin meni piirinmestiksissä väärin. Suora putki, pituus ja siitä ei tyrkyllä olevaan putken päähän. Kaapo kääntyi kivasti puolivalssilla kunhan tajusin tehdä sen. Texille pihalla kahden ohjurin avulla vaikeita keppikulmia  - nämä kaikki hienosti. Tehtiin myös ulkokentällä (sateessa) tokojuttusia. Ruutua, hyppynoutoa ja luoksetuloa.

Perjantaina oli HOT:in treeneissä vuorossa kisanomaiset. Kaapolle tein loppuun vain vähän yksittäisiä liikkeenosia ja Texin kanssa päätin koittaa tehdä voittajan läpi palkaten ja auttaen; ihan vaan että näen missä mennään ja saan enemmän kokonaiskuvaa mitä täytyy treenata enemmän. Muut taas kommentoi silmä tarkkana:
 
Seuruu: "Nousee alussa ennakoimaan; juoksussa edistää erityisen paljon; ylityöskentelee käännöksissä; väljä askelluksissa; hyvä kontakti - pitää kokoajan!"
Liikkeestä istuminen: "tosi hyvä istuminen, kaikki ok"
Luoksetulo: "Meni henkäyksestä, mutta nopeasti maahan; hyvät stop ja maahan; loppuun lisää tempoa, mutta muutoin hyvä vauhti"
Ruutu: "Ennakoi ruutuun menoa ennen käskyä; hyvin ruutuun, hyvin maahan; tulee kovaa loppuosassa (leluun); hyvä asenne!"
Hyppynouto: "palauttaa ravilla; otti kapulan siististi; hieman vino edessä"
Metallinouto: "siisti nosto; eri tempo ulos ja sisään (laukkasi mennessä ja ravasi takaisin); autettuna hyvin sivulle"
Tunnari: "Otti väärän, pudotti, otti seuraavan väärän; kun haistelee, otti oikean" (Tässä vaikeana saattoi olla se, kun olen kotona laittanut väärät pihdeillä ja tietty vain omaan on koskettu, niin sekoitti kun nyt vieraisiinkin oli koskettu liikkurin toimesta - hyvä treenin paikka)
Kaukot: "Henkäyksestä maahan; hyvä taakse; hyvältä näyttää!; venyttää seison pitkäksi, niin tulee helposti eteenpäin - saatava supummaksi"
Paljon on vielä tehtävää ja kiire ei nyt tässä saa olla yhtään. Mutta kyllä se jo jotain osaakin!!
________________________________________
 
Lauantaina oli tiedossa kolme agistarttia Vantaalla. Mulle tuli paikanpäällä todellinen agilityoksennustauti - alkoi tökkimään koko touhu . Hirveän isot luokat ärsytti jo etukäteen ja kun näin ekan radan alkoi ärsyttämään vielä enemmän. Justiinsa perjantain puhuttiin että suomalaisten radat on menneet ihan hirveäksi sumpuksi ja takaakierroiksi ja rimat aina sen 65 - ja sitten ihmetellään miksi koirat menee rikki.
 
No ekalla radalla joka este mentiin jotenkin kiertämällä ja estevälit oli ahdistavan pienet. Tuomitsin radan epäonnistumaan jo ennen rataan tutustumista. Ihan suoritettavassa rata olisi ollut, mutta kun menee paskalla asenteella niin mitä voi odottaa... paskaa tulosta. Olin jo lähdössä kotiin kun ei vaan kiinnostanut enää, mutta päätin että menen toisen radan ja lähden vasta sitten. Kävin koirien kanssa pitkän lenkin ja tein toisen radan asenteella. Menikin paremmin vaikka uusittiin kepeille meno, rima tuli alas ja puomin ylösmenokontakti ei osunut. Mutta ohjasin sentään koiraa. Vikalta radalta jäin pois.  Tämän pitäisi kuitenkin olla hauskaa ja jos ei ole niin mitä sitä pakolla vääntämään.. 
 
Sunnuntaina taas aamulla klo 7 ylös ja Hollolan kentälle collieiden järkkäämään tokokokeeseen töihin. Kisasin Kaapolla myös voittajaluokan, josta saatiin vihdoin ykköstulos!! Tuomarina Harri Laisi ja liikkeet tehtiin sekoitetussa järjestyksessä - sopi meille hyvin.
 
Paikalla makaaminen: 9 - oli haistellut vähän maata, mutta oli hiljaa - Hallelujaa!!
Seuraaminen: 9 - alussa lömpsötteli, mutta skarppasi ja olikin ihan kivan tuntuista
Liikkeestä istuminen: 8 - hidas ja vino istuminen
Luoksetulo: 6 - oli kuulemma nostanut kyynärät ilmaan ja paino ne alas juuri ennekuin käännyin (possu). Stopin jälkeen ravisteli päätänsä ja oli jotenkin hämmentynyt, jouduin antamaan toisen luoksetulo käskyn. Onneksi ei ampiainen pistänyt kun niitä pörräsi kentällä.
Ruutu: 10 - no se menikin ihan kivasti.
Hyppynouto: 9 - taisi ravata takaisinpäin
Metalli: 9 - sama homma, ravasi takaisin
Tunnari: 9,5 - vähän pyöritteli kapulaa palautuksessa
Kaket: 7,5 - tuli eteen, mutta teki kaikki vaihdot ekoilla käskyillä
Kokonaisvaikutus: 9 - oli aika hiljaa, hienoa, mutta oli kyllä vähän vaikea saada sivulle liikkeiden alussa ja sai jymytettyä mut aina siirtymään sen sivulle - tähän paljon vielä työtä että saadaan sujumaan.
 
273 pistettä, 1-tulos, sij.1. Ja nyt EVL liikkeitä kasaamaan, onpa kivaa

Kuva: Oili Huotari