Eilen oli mahtava harjoitustreeniä SM:mejä varten. Pidettiin Patarin nurmikentällä harjoituskoetreeni, johon saatiin vieraita mukaan, mm. valmennusrenkaan koirakoita. Kolme kehää ja vieressä häiriönä ainakin 5 eri jalkapallotreeniporukkaa. En oikein tiennyt miten valmistella koiraa tai mitä tehdä ennen kehää menoa, kun ei olla näitä oikeesti kokeenomaisia tehty. Joten en juurikaan tehnyt mitään kummempaa, vähän leikkiä ja pari perusentoa joista palkka... Tex ei ottanut häiriötä mistään. Ei uudesta paikasta, jalkapalloilijoista tai muista koirista / viereisistä kehistä.

Ekassa kehässä oli luoksepäästävyys ja paikallamakuu:
o   Kehäänmenotarkastus meni hyvin ja samoin luoksepäästävyys. "Tuomarina" oli Marjo, eli ei Texille tuttu. Nousi hieman vastaan ja ei kummempaa. Käyttäytyi hyvin. Huoh mikä helpotus.
o   Paikallamakuussa oli löysä eikä suinkaan tehnyt mielestään töitä. Maisteli nurmikkoa ja katseli kavereita ja maisemia. Nyt siis tehotreeniin.. Tarvi myös kaksi käskyä ylös.
 
Toisessa kehässä hyppy ja luoksetulo:
o   Hyppy oli hyvä. Hyppää melko lähelle estettä, eli siis pienen loikan. Liikutti hieman takajalkoja kun menin luokse, muuten ei huomautettavaa. Treeniin vielä palkkaa hypyn taakse
o   Istui hyvin paikallaan jätössä eikä reagoinut liikkurin 'kutsu' käskyyn yhtään. Vauhti oli aika verkkainen (kuitenkin laukkasi). Hyvä edestä sivuun siirtyminen. Näitä ollaan nyt treenattukin kotona. Lisää vielä vauhtipalkkaa..
 
Kolmannessa kehässä seuraaminen hihnassa ja liikkeestä seiso:
o   Seuruu ihan ok. Painaa päätä vielä alas, mutta tuli mukana kokoajan
o   Liikkeestä seiso oli hyvä
 
Viimeisessä kehässä seuraaminen vapaana ja liikkeestä maahanmeno:
o   Vapaana seuruu ei niin hyvä. Jäi vähän jossain kohtaa ja huomautin. Kuitenkin ihan ok.
o   Liikkeestä maahan meno oikein täpäkkä. Saatoin antaa istumiseen kaksi käskyä (en muista)
 
Kokonaisuus oikein hyvä. Kuuma ilma oli aika vaikea Texille, oli aika läkähdyksissä, mutta teki silti hyvin. Palkkailin aina kehien jälkeen. Tehtiin vielä paikallamakuita muutama pätkä kehien reunalla. Nyt huomautin jos ei ollut skarppina; jo parani. Samoin seuruuta koitin myöhemmin uusiksi ja kun Eevi juoksenteli vierestä frisbeen perässä, Tex skarppasi seuruussa. Eli tähänkin häiriö treeniä - yrittäminen muuttuu ihan toiselle tasolle ja nyt pääkin nousi jo ylemmän. Oli oikeestaan jo aika mallikasta seuruuta. Voi miten hyvä fiilis oli ajella kotiin kun tuli onnistumisia ja edistymistä kaikkien ongelmien jälkeen. Nyt vielä hiomistreeniä ja kerran toko-cup kisoihin tekemään yksi kisanomainen, eiköhän se tästä