Eilen tokotreeni Hollolan hallilla. Halusin tehdä vauhtijuttusiakin, niin en mennyt Renksuun. Käydäänpäs läpi näin tuoreeltaan mitä tehtiin, niin hyödyn itsekin tästä treenistä.

Kaapo aloitti. Alkuun tein muutaman kokonaisuuden ilman palkkaa. Koitan nyt Christan oppien mukaan ottaa näitä kokonaisuuksia treenien sekaan, jolloin koira oppii tekemään niitä ja malttamaan palkan kanssa. Vielä kun muistan alkaa Texinkin kanssa tehdä näitä - mä en ymmärrä miksi pidän sitä vielä niin pienenä, että sen kanssa ei mukamas voi vielä tehdä ilman yltiömäistä palkkaamista. Tämän tajusin nyt kirjoittaessa, joten jotain hyötyä tästä on. Seuraavan kerran Texillekin kokonaisuuksia mukaan. Ihan kun olisin joskus jo kirjoitanut tämän...
 
Mutta siis takaisin Kaapoon. Ensin hyppynouto (puulla kun en jaksanut hakea metallia). Teki hyvin. Sitten luoksetulo. Oli vähän levoton maassa, näin kun kurkin olan yli kävellessäni pois. Stoppi oli hyvä, maahanmenoa hieman ennakoi, loppuosa hyvä. Sitten ruutu. Ennen liikkeen alkua sanoin Kaapolle, että nyt tehdään merkki ja ruutu, jolloin haki katseellaan ruudun. Hieno merkki ja yhtä hieno ruutuun meno :) Loppuosakin ok ja nyt siis palkka, jonka kanssa paljon paljon leikkiä. Sitten tauko ja Tex halliin.
 
Tex aloitti ruudulla. Laitoin sinne ensin markkerin (tai siis jonkin löytämäni muovin palan, jonka Tex otti suuhun luullen kehnoksi leluksi). Kun lähdin hakemaan oikeaa markkeria, ruutuun päin palatessa käskytin Texin ruutuun siitä vauhdista ja menikin ihan täydelliseen kohtaan. Vau! palkkasin ja päätinkin olla laittamatta markkeria -  koska - viimeeksi kun ruudussa oli aika näkyvä markkeri, Tex silmäsi sitä ihan kauheasti ja meni banaanina ruutuun ja joka kerran sivusta sisään. Nyt kun ei ollut mitään mihin silmä tarttuisi kiinni, oli parempi.  Muutama toisto siis eri etäisyyksiltä ja loppuun yksi loppuosankin kanssa. Tehtiin sitten vielä erikseen sivulle tuloja vauhdista (ruudun loppuosa siis) niin että Tex kiersi tolpan ja siitä mun sivulle kun kävelen poispäin.
 
Luoksetulon stoppeja tehtiin muutama Christan vinkeillä. Laitoin muurin tolpat kentälle ja kierrätytin Texillä kasia niillä. Välillä aina stop ja välillä maahan. Ihan kivoja. Seuraamista vielä muutaman askeleen pätkissä ja palkka tuli selän takaa kädestä. Alkaa olemaan jo vähemmän edessä, mutta kokonaisen seuruun aikana voi kyllä olla vielä tekemistä.
 
Kaapon toiseen vuoroon kuului Z. Ensin palkkasin kaikki asennot erikseen. Ei sekoittanut nyt yhtäkään, mutta maahan menossa jättää AINA kyynärät ilmaan. Nyt alan sitten tekemään tämän kanssa hommia enkä enää hyväksy näitä puoliksitehtyjä. Otettiin koko Z, muuten hyvä, paitsi tuo maahanmeno - ne kun jää AINA! Ohjattu. Palkkasin ensin merkin. Sitten haki vasemman. Hyvin! Palkkasin toistollakin merkin, oikeaa hakiessaan kaarsi keskellä. Pysähtyi stop käskyyn ja haki sitten oikein, mutta joutui toki tekemään koko homman uudestaan. Metallihyppy vielä, kun jaksoinkin hakea kapulan.
 
Texin toisella osiolla noudot ei sujunut. Tai hyppynouto sujui alkuun, kaksi toistoa, molemmista palkka vauhdista. Metalli tökki ekaa kertaa. Kapula oli tosin iso metalli, jota ei olla tehty, mutta eihän se saisi vaikuttaa. Tehtiin nyt jotenkin edes luovutuksia, kun laitoin kapulan Texin suuhun, maasta ei halunnut sitä nostaa... En nyt jaksanut alkaa tappelemaan, tein vaan vielä yhden noudon puulla ja katsotaan sitten uudestaan ensi kerralla. Tunnari oli hyvä, hieman vaan on kesken tämä liike luovutuksen osalta. Nostaa kyllä aika varmana oman eikä koske vääriin, mutta palautus on hiiiiidas. Otin sitten erikseen vaan tunnarin kantamista ja siitä luovutuksia. Kesken on joo.. Kaukot olikin hyvät, niihin oli hyvä lopettaa.
 
Tex sai Porvoosta palkinnoksi marsupilamilta näyttävän lelun, jossa oli ei 1 eikä 2 vaan peräti 19 vinkua. Kaapo pelkäsi sitä, Tex ei