Eilen nähtiin taas Mariannen ja Iitun kanssa pentuaksan merkeissä Hollolassa. Rakennettiin seuraavanlainen rata, johon "henkseleitä paukutellen" laitettiin kolme päällejuoksua, kun niitä ei olla vielä pentusilla treenattukaan (Elina J. taisi sanoa koulutuksessa, että kolme päällejuoksuakin jo putkeen on monelle tekemätön paikka...):

Alku taisi olla samantyylinen kuin rata, joka oli Hot:in vikassa agility treenissä, johon me ei päästy. Kakkoselle pakkovalssi. Varmentelen vähän liikaa, ja pitäisi muistaa vaan käydä merkkaamassa hypyn sivu ja liikkua jo pois alta. Muutaman toiston jälkeen Tex myös aloittaa ennakoinnin ja juoksee suoraan putkeen. Jämäkämmällä asenteella onnistui kyllä hienosti.

Neloselta vitosputkeen hyvä harjoitus. Kovaksi kiihtynyt vauhti suoran putken jälkeen toi oman haasteen saada vaan vastakkaisella kädellä ja omalla vartalon liikkeellä koira putken "vaikempaan päähän". Onnistui jo ekalla kerralla. Toistojen aikana tuli kerran pelastus "rääkäisy" ohjaus ja kerran sujahti suoraan väärään. Mutta ei siis ongelma, Tex kuunteli ohjausta hyvin.

Kutoselle ennakoiva valssi ja sain Texin irtoamaan hvyin seiskan takaakiertoon. Kerran söhläsin tuon ennakoivan valssin kun ajatus oli jo liikaa edessä olevissa ohjauskuvioissa ei keskittyminen riittänyt.. Sitten päällejuoksut 8 ja 9 hypyille.. vaikeita... Tein toistoja lelun kanssa palkaten viskaamalla lelun maahan ja välillä kädestä. Autettiin vähän kääntämällä taaempi siiveke hieman viistoon, vähän kuin ohjaamaan koiraa hypylle, ei vaan ohijuoksuun.. Näitä hinkattiin paljon. Vaihdettiin rataakin niin, että 10 hyppy juostiin vaan suoraan, ei siis enää kolmatta päällejuoksua .

Loppuun koitin radan kokonaan ja sain päällejuoksut onnistumaan jopa ihan oikean näköisinä päällejuoksuina. En vaan muistanut 10 hypyn muttuuneen ja ohjaisn Texin kiertoon enkä ottanut vastaan, joten juoksi koko hypyn ohi. Mentiin kuitenkin vielä 11 hyppy ja kepit (kujalla) ja vika hypyn jälkeen odotti pallo. Hyvä treeni, jäi hyvä mieli kun pidin oman asenteen vähän jämäkämpänä ja vaativampana. Ja rimat on siis vielä maassa...