Tottistelemassa.. Kaapolle tänään tehotreeni ilman omia tyhmiä vartalo ja käsiapuja:

Sivulle tuloja: Näissä hakee tosi hyvin sivulle, kunhan vaan maltan odottaa, että kerkeää löytää oikean paikan. Muutama meni vähän vinoon, mutta palkkasin kovasta yrittämisestä. En lopussa antanut 'sivu' käskyä; hakee paikan jo itse. Ja maltoi pitää käden liimattuna itseeni.

Seuraamista: Tässä suoraa pätkää jossa pysähdyksiä. Tällä kertaa hyvin kuulolla ja tajusi aina hakea hyvän sivulla asennon kun liike seis. Hyvä Kaapo! Otettiiin erikseen pieni pätkä myös käännöksiä.

Liikeestä maahan ja seiso:  Tosi hyvin alkaa jo kummassakin kuuntelemaan, maahan meno tosi hyvä ja seiso tarpeeksi napakka. Ja kiinnitin ekstra huomiota, etten vaan käsillä auttaisi. Koti matolla harjoittelu siis toimi.

Kaukkarit i + m erikseen: Näissä myös molemmat tosi hyvät ihan vaan ääni avulla. Tosi tyytyväinen Kaapoon kun osasi homman myös täällä kun kotona on aina 'helpompi'. Maasta istu melko rivakka :) Tässä muiden huomio, etten "huokaise/vetäise henkeä" aina ennen käskyä.. täytyypä kiinnittää huomiota

Eteentuloharjoituksia: Tähän pyysin muilta neuvoa kun ollaan vasta tämän treenailu aloitettu. Ihan hyvällä mallilla, täytyy vaan kiinnittää huomio etten ota askelia Kaapoa vastaan, vaan koiran on itse haettava tarpeeksi eteen. Kiitos neuvoista Arja, Maria ja Kristiina.

Ruutuun ja merkille: Markkerilla; ruutu hyvä, hakee sinne jo vähän vauhdillakin. Laitoin markkerin myös tötsän taakse ja Kaapo meni sinne itsenäisesti läppäämään tassut kontaktipintaan ja kääntyi samalla kasvotusten seisomaan. Tosi hienosti, en antanut vielä mitään käskyä tähän.

Olipa kiva treeni, kaikissa oli mielestäni nyt menty paljon eteenpäin näiden parin päivän aikana kun olen malttanut pitää kädet poissa sähläämästä. Kaapo kuuntelee paljon tarkemmin kun joutuukin keskittymään mitä se mamma sieltä suustaan päästää.. ja on innokkaammin mukana. Tosi hyvä mieli jäi. Muutenkin Kaapo oli tosi iloisella tuulella. Ville teki Lassella sivulle tuloja ja seuraamista namilla.