Lauantain jälkeen olen taas kaksi kertaa viisaampi, kiitos Christalle, joka oli taas meitä HOT:tilaisia kouluttamassa. Muita seuraamalla ja kuuntelemalla oppi kyllä niin paljon. Samoin sain taas Texin kanssa nyt kunnon ryöpytyksen asioita, joita meidän pitäisi tehdä. Christa on kyllä hyvä. Antaa itsestään kaiken tiedon, minkä omaa, ja omaa sitä paljon. Aloitetaan alusta Texin kanssa perusasennon häiriö ihan oikeassa asennossa, josta jatketaan seuruun kanssa, että saadaan pää ylös. Christa korostaa kovasti pitämään koiran elämän ja treenit hyvin musta-valkoisena. Asiat joko on tai ei ole; tehdään säännöt koiralle selviksi ja niissä pysytään. Harmaata aluetta ei saa olla; tänään saat tehdä näin mutta huomenna et.. tai nyt hyväksyn tällaisen suorituksen, mutta huomenna en..
Nyt on hyvä fiilis ja luottavainen, että onnistutaan. Oli kiva päivä herkkujen ja hyvien treenikavereiden kesken.  Kuvia päivästä täällä.
 
____
 
Muihin puuhiin viime päivityksestä. Tiistaina käytiin Hollolan kentällä aksaamassa. Raahasin reippaana esteitä ulkokentälle ja treenin molempien koirien kanssa. Radalla oli myös pöytä. Tex osaa hakea pöydän ihan hyvin, Kaapo ei niinkään. Oli menossa aina takaa olevalle putkelle.. Illalla oleva ryhmä oli peruttu, joten jouduinkin raahaamaan kaikki esteet takaisin.. No lihaskuntoa lihaskuntoa..
 
Keskiviikkona tehtiin oman ryhmän kanssa Miia Laamasen 3.luokan kisarataa, jonka tein myös loppuun omilla koirilla. Kaapo ei osaa putkijarrutusta ja Tex ei taaskaan tunnistanut keinua, vaan meni sen lentona.. Tää on sille vaikee. Usein seuraavassa treenissä kun on taas ekana vuorossa puomi, luulee sitä keinuksi ja vähän varoo ylösmenolla. Ehkä se sieltä tulee kun tehdään.
 
Torstaina tehtiin kisanomainen treeni Hämeenkoskella nurtsikentällä. Kaksi kehää vierekkäin ja paljon häiriötä ympärille. Käskytyksiä, lelujen heittoja ja juoksupyrähdyksiä.. kaikkea mahdollista Ehkä joissain kohdin vähän liikaakin, kaikille oli aika vaikeeta.. Tex teki nyt ekaa kertaa kokonaan kisanomaisen ja eka kertaa seuruunkin hihnassa. Meni kokonaisuutena ihan hyvin. Otti toki joistain vaikeista häiriöistä häiriötä, mutta suoriutui kaikista hyvin. Paikallamakuussa oli kyllä melko kovastikin kiinni kavereissa ja häiriössä. Ei oikein keskittynyt muhun tai itse paikalla oloon. Pysyi kyllä paikallaan. Hyvä harjoitus tämäkin. Häiriötreeniä tarvitaan ja paljon.
 
Lauantaina käytiin vielä illalla Mariannen ja Iitun kanssa Pennalassa aksaamassa. Tehtiin kakkosluokan kisarata. Rata oli kiva - ei liian lälly, mutta helposti suoritettavissa. Alkuun hiottiin Texin kanssa paria kohtaa ja loppuun tehtiin rata nollana. Olipa hyvä fiilis kokonaisuutena. Kiitos Mariannelle treeniseurasta ja neuvoista. Ville teki rataa Kaapon kanssa, onnistui myös kivasti.
 
Sunnuntaina Vihtiin kisoihin Kaapon kanssa. Kolme starttia Henri Luomalan tuomaroimana. Eka radalta nolla, sijoitus neljäs. Jäätiin nolla pilkku jotain sekunnin päähän kolmannesta, joka nappasi sertin.. Valioituminen aika pienen varassa.. Rata oli hyvä. Ennen keppejä olevan hypyn pääsi vähän karkaamaan ja keinu oli vähän siinä ja siinä, mutta kokonaisuus hyvä. Samoin vauhti - aika oli hyvä.
Toiselle radalle lähdin nyt yhtään paineistumatta tuplanollasta. Joo puomi meni hyvin, jes. Vähän haparointia radalla ja pakkoyrittämistä, mutta ei voi olla totta - A:n alastulosta vitonen. Tää on joku kirous. Montakohan tuplanolla meillä on mennyt toisen radan kontaktivirheillä. Tässä olisin kyllä voinut varmistella ihan kunnolla. Antoi vissiin myös keinulta vitosen, vaikka musta kyllä osui kontaktipinnalle kummassakin päässä. A:n ylösmenokin oli aika roisi, mutta hidastuksessa näkyy että osuu siihen. Tuloksena 10, hyvällä ajalla tosin. Pari kirosanaa ja metsälenkki nollasi harmituksen.
Vikalle hyppikselle sain hyvän alun, mutta keppien jälkeen Kaapo ei irronnutkaan muurille. Tuli ohi ja otti seuraavan hypyn. Tästä HYL. Muutoin meno hyvää. Kaapo jäi ajoissa kärjestä sellaista kahta sekuntia - ei pöllömmin collielle.Video täällä.
 
Tex teki kisapaikalla sivullaoloa häiriössä uudella 'katso' käskyllä. Ville häiriköi ja katsoi milloin hyvä. Nyt hyväksyin vaan aidosti hyvät ja huomautin kunnolla kun ei ollut hyvä. Koton illalla vielä uusi toistokerta. Ville heitti vieressä noutokapulaa ja heilutti namia. Parin kunnollisen huomautuksen jälkeen Tex yritti ihan tosissaan. Oikein huomasin kun se kovemmassa häiriössä venytti päätä ylös että 'prkl en varmasti katso'. Hyvä!