Sannan kanssa siis treenailtiin lauantaina. Kun sain kerrankin liikkurin ja häiriön treeniin mukaan niin näitä sitten tehtiinkin. Ja samalla saatiin tehtyä paikallaolot. Meille ensin seuraaminen. Sannalle tehtäväksi tehdä meille vaikea seuruu kovalla liikkurin häiriöllä. Niin ja tietty kentälle leviteltiin leluja, merkkejä ja kapuloita häiriöksi. Hyvän häiriön saikin Sanna meille aikaiseksi. Seuruutti lähelle aitaa, oli itse ”tiellä” ja liikkui lähellä ja juoksenteli ohi. Hieman koiran paikka lipsui eteen, mutta kiinnitinkin nyt enemmän huomiota asenteeseen, joka oli ok. Hyvin koitti Tex pitää kontaktin kokoajan ja olla keskittynyt. Ruutu tähän perään. Merkki ok, mutta lähti merkiltä ruudun vieressä olevalle ohjatun kapulalle. Kuuntelu oli siis jossain aivan muualla ja mielestään tiesi paremmin tekevänsä ohjattua noutoa. Kävin näyttämässä ruudun ja nyt ihan ok, hieman paikka jäi eteen. Loppuosaankin tuli aika vaikea liikkurin häiriö, joka kutsui ’tule’ mun vierestä. Tästä Tex hieman nousi, jonka kävin korjaamassa. Nyt oli hyvä ja tuli hyvin sivulle. Kaket oli aivan superhyvät! Napakat vaihdot ja erityisen hyvä seiso-istu, jonka istui hienosti taaksepäin. Tunnari oli ok, palautus ihan reipas, mutta ravilla. Haluaisin laukan tähän. Tehtiin tunnari uusiksi kun Sanna unohti laittaa vieraat itse (käytti pihtejä), jolloin saatiin tämäkin ”häiriö” hyödynnettyä. Nyt palautus laukalla kun kehuin.

Toisessa osiossa ohjattu. Tähän ensin vain merkin kuuntelua ja palkkaamista. Ohjattu itse ok, palautus laukalla, mutta ei vielä niin hyvällä rennolla vauhdilla kuin toivon sen olevan. Z:aan laiton yhden lisäsivun enemmän ja jätin toisena tehtävän sivun ilman jäävää. Ekassa hyvä maahanmeno eikä ennakoinut seuruuta. Toisella sivulla vain liikkurin käsky, johon ei reagoinut. Seisominen oli ok, ja nyt kävelin ohi ilman ’seuraa’ käskyä. Vähän nytkähti, mutta pysyi hyvin. Istumisen jäi seisomaan, tämä onkin meille vaikein ja eniten virheitä aihetuttava jäävä. Mutta muuten – oli hyvin kuulolla eikä ennakoinut. Teinköhän muuta? Nyt en muista kun ei ole listaa mukana eikä kovin isoa muistikapasiteettia päässä. Uusittiin ainakin ruutu, joka oli vaikea. Tähän täytyy tehdä paljon kuuntelutreeniä ja taaskin kerran haastaa koiraa ajattelemaan ja kuuntelemaan.

Mutta kiva treeni – vaikeita juttuja oli ja paljon taas lisää treenilistalle. Täytyy seuraavaksi tehdä joku helppo rallattelutreeni jossa onnistutaan paljon. Ettei mene liian totiseksi :) Hilda ja Tex oli ihania, niillä on ihan samantyyliset leikit keskenään – tiistaina otetaan uusiksi!  

Kesäkuvia

DSC_0341-normal.jpg

DSC_0344-normal.jpg