Ajettiin jälleen v.lopuksi Lappeenrantaan sunnuntaisten Imatran kisojen takia. Lauantaina käytiin Texin kanssa Lpr:n Citymarketin parkkihallissa match showssa. Ihan vaan ajatuksena tutustua parkkihalliin, niissä kun järkätään myös toko-kokeita.. En kyllä tykkää yhtään; pölyistä ja voi luoja sitä meteliä mikä lähtee sadasta haukkuvasta koirasta...

Tex oli hieno, leikittiin ja "treenailtiin" temppuja hallissa, paikalla ei mitään vaikutusta. Sama pätevä kaveri, joka touhuaa täysillä ja rentoutuu pötköttelemään jaloissa kun odotellaan. Kehässä antoi tuomarin katsoa hampaat ja rapsutella ihan hyvin, mikään ei hetkauta..

Sunnuntaina oli Imatralla kaksi starttia. Ekana agirata; ihan ok rata, vähän helpohko ja kamalan lyhyet estevälit maxi koirille. Kolmantena oli puomi, johon tultiin putkesta melko vinolla linjalla. Joten en varmistellut ylösmenoa, kun tiesin koiran joutuvan kääntymään, niin ei voi luukuttaa isolla laukalla. Kaapo tuli puomille vähän sivusta, mutta näin silti, että etutassut osui kontaktipinnalle. Sivusilmällä huomasin, että tuomari nosti käden virheen merkiksi.. Just joo.. Ja alastulolle Kaapo juoksi taas satasta, mutta meni alas asti, joskaan ei tehnyt siistiä selvää stoppia, mutta otti kyllä kontaktin. Näyttää vähän juoksukontaktilta kun menee niin kovaa, mutta jos Kaapo olisi tuhma, eikä ottaisi kontaktia, se hyppäisi jo ylhäältä. Ja tuomari nosti käden alatulollakin. Hitto - nyt en saanut luovuttaja fiilistä vaan vedettiin raivolla rata loppuun, ja muuten menikin siististi. Radalla myös keinu ja A.

Onneksi Ville kuvasi ja katsoin puomin heti hidastettuna - ylösmenolle osuu ihan selvästi molemmat etutassut.. aargh.. teki mieli kävellä radalle ja näyttää tuomarille, että otappa silmä käteen ja katso.. Mutta onhan se vaan kiltisti luotettava tuomarin arvostelukykyyn..  Laitan videon tänne kunhan saan siirrettyä sen illalla koneelle.

Alastulo on videolta vähän epäselvä, näkee kyllä, että koira menee alas asti.. Tuloksissa on kuitenkin kirjattu 5?? Joko tuomari perui toisen, tai sihteeri ei nähnyt. Käden kuitenkin nosti kaksi kertaa. Aika oli hyvä, muutama vertailu koviin koiriin: Voittajalle Timolle ja Brandylle jäätiin 0,73 s, toisille Tuulialle ja Punssille 0,52 s. Oreniuksen Gaia teki siistin radan (saivat tosin vitosen lentokeinusta) ja Kaapo jäi sille vaan 0,04 sekuntia, vaikka meno näyttää ihan eriltä meidän hoplop askelilla..

Hyppiksellä hyllytettiin. Oli helppo luukutus rata, enkä ajatellut kohtaa, jossa hyllytettiin ollenkaan riskinä. Siinä taisi hyllyyttää moni muukin. Videolta katsottuna koitan kyllä ohjata, mutta Kaapo ei kuuntele eikä tule välistävetoon, vaan hyppää vastakkaiseen suuntaan.

Eka rata harmittaa.. tiedän kyllä, että tuo puomi on meille ongelma, mutta sen kerran kun se onnistuu niin tuomarointi ei onnistu.. katkeraa tilittämistä.. .. tiedän..

Tex haukkui hepoille, kisat oli tallin maneesilla. Rauhottui kyllä kun puuhailtiin pihalla enemmän. Hepat ei väliitänyt Texin puuhista, joten uskallettiin vähän niihin kauempaa tutustua. Loppuajasta ei edes enää huomannut niitä.

Täällä video radasta, laitoin puomin vielä perään hidastuksella, josta näkee, että ainakin ylösmeno kontakti osuu.. No joo, en mä nyt ihan niin rikki mee yhdestä kisasta . Olen vaan perusluonteeltani jälkikäteen voivottelija ja puin asioita.. Ja Kaapo muuten varastaa..... possu..