Eilen oli niin hyvä mieli treenata. Oltiin ekaa kertaa meidän ryhmän kanssa ulkona ja tehtiin kolmosluokan kisarataa. Rata oli Marjo Heinon seuraavanlainen:

Tehtiin kaikki kisanomainen veto radalle eikä jääty kummemmin hinkkaamaan. Koitettiin vaan uusiksi kohdat, joissa jonkinlaista ongelmaa.. Kaapo teki eka kerralla nollan (korjasin kyllä A:n, kun tuli siitä läpi). Korjattavaa löytyi 6 hypylle, jonka päällejuoksussa olin itse myöhässä. Varmistelen liikaa, että menee varmasti takaakiertoon ja jään siitä syystä jälkeen. Kunnon luotto koiraan niin jo sujui. 9 putken jälkeen renkaasta sai sujuvamman, kun meni jo putken suulta hakemaan koiraa ja linjaamaan renkaan huolella. 15 hypylle poispäinkäännös, jonka treenasin myös sujuvammaksi erikseen. Loppuun vielä rata uusiksi. Nolla ja hyvä sellainen. Kaikki korjatut kohdat onnistui siististi. Ohjaus, vauhti ja koira tuntui oikein hyvältä.

Tex treenasi myös radan. Hypyt 40-45 cm, kepit melko suorana; alussa ja lopussa ohjurit. Alussa ei ongelmaa. Menin kakkosen taakse ottamaan vastaan ja tästä hyvä irrotus pituudelle ja putkeen. Nopeasti putken suulle sokkari ja huolella koira kiinni ja lähetys kepeille. Kääntyi putken suulta tosi tiukasti ja pujotteli joka kerran hienosti. Uskalsin jopa ottaa etumatkaa ja juosta kuutoselle tekemään päällejuoksun. Tätä treenattiin kyllä useampi kerta. Vasta kun oikeesti uskalsin jättää koiran pujottelemaan (jota en uskonut, että voin vielä Texin kanssa tehdä) ja menin ajoissa jo kutoshypyn toisen siivekkeen taakse, päällejuoksu onnistui siististi. Jatkon meno hienoa. Tuli renkaan joka kerran oikein. Eka kerran A:lle taisi tehdä arviointi virheen, kun jysäytti sinne aika lujaa.. Alastulot sairaan mageita ja nopeita. Tulee niin kovaa alas ja jää 2on 2off:iin vaikka vauhti meinaisi viedä mennessään.

15 hypylle harkattiin poispäin käännöstä. Tämä vielä vähän epävarma ohjaus meille (tarvii paljon toistoja), mutta kun vapautin puomilta pitäen oman vauhdin, niin onnistui. Loppu hienosti ekalla yrittämällä ja erityisen ylpeä 19 päällejuoksusta. Oi mikä fiilis oli kun sujui hyvin.  
 
Sitten numerot uusiksi ja toinen rata, vähän kinkkisempi:
 
 
 Kaapon sain eka yrittämällä kaartamaan puomin ja putken suuntaan kun olevinaan ohjasin 5 hypyn takaakiertoa. Juoksin itse viistoon puomille päin ja omalla liikkeellä painoin koiraa väärään suuntaan.  Toisella kerralla juoksin suoraa linjaa 5 hyppyä kohti ja nyt onnistui, ihan siististi. Tein 5:lle niisto-sokkarin ja juoksin puomin vasenta puolta. 7 hyppy oli paljon enemmän keskemmällä päin ja linja puomilta hypyn kautta 8 putkeen oli melkein suora. Muutoin ei kummempaa. Rata nollana läpi. Kaapo oli hyvä .
 
Tein vielä ahneena Texillä. Meille (tai mulle) oli vaikeaakin vaikeampi kohta vienti kolmoselta vitoselle. Tässä Tex haki kovasti 17 putkeen. Oma liike ei ollut suora.. Plaah.. vähän jo hermostuin.. itseeni siis.. Puomi oli sairaan hieno. Meni kovaa alas asti. Tästä taas kovin ylpeä. Nyt kun juoksin puomin oikeaa puolta, sain vapautuksen jälkeen Texin pari kertaa 8 putken väärään päähän. Linja oli siis vähän eri kuin kuvassa. Kotona mietin, miksen ohjannut niinkuin Kaapoa, puomin toiselta puolen. Putkeen sai musta paremman linjan puomin toista puolta.. No tulipahan treenattua tämäkin. Onnistui kyllä tältäkin puolelta kun vähän vekkasin 7 hypyllä. Pari kertaa meni senkin takaakiertona. Enempää ei keretty tekemään.. Ihan hyvä vaan. Tämä ei ollut niin hyvä kierros.. Mutta kun eka oli niin hyvä, muistan vaan sen.. No ei.. nämä on kohtia, joita on siis treenattava. Kokonaisuudessaan kuitenkin loistava treeni