Viikonloppu meni taas aika vauhdilla ja koirahommissa. Lauantai aamupäivällä matkattiin Vuokon kanssa Valkeakoskelle, jossa asustaa Marika ja Texin sisko Farra. Heillä on aika mielettömän hieno maatila, jossa asustaa myös heppoja. Aika ihanan rauhallista.. Paikalla oli siis tästä pentueesta Tex. Brida ja Farra. Mukana oli myös Katja Cloudin ja Revyn kanssa - iso ryhmä sukulaisia.

Kahvittelun jälkeen tokoiltiin vähäsen pellolla. Tex teki vähän seuruuta, ruudun sekä tunnarin, jonka teki nyt siististi - hyvä!
 
Tokoilu tuokion jälkeen päästiin kokeilemaan paimennusta. Marikan melkein naapurissa asuu Keski-Korpelan Petri, jonka luo Marika sai sovittua meille kokeilun lampaille. Uskomattoman hienolta näytti Peten ja Spotin meno, kun hän sillä treenasi ennen meidän vuoroa. Ei voi kuin ihailla ohjaajan ja koiran hiljaista yhteistyötä ja -ymmärrystä.
 
Tex haukkui aidan takana lampaille aina kun ne juoksi meidän ohi. Enkä meinannut saada sitä minkäänlaiseen ruotuun edes tuolla "katsomon" puolella. Tuli olo, että kannattaako meidän edes mennä tuonne laitumelle.. No mentiin.. Laumassa oli n. 15 nuorta pässiä ja Tex oli liinassa. Eka kierros meni liina kireällä ja Tex olisi vaan halunnut mennä pöläyttämään lauman eikä kuunnellut mua yhtään. Meidän johtajuus suhde ei ole riittävässä tasapainossa, että mun käskyt menisi sen viettien ohi. Pete selittikin, että normi arjessa ja esim. tokon ja agilityn harrastuksissa voi suhteen tasapaino jäädä huomaamatta, kun täällä se laitetaan ihan oikealle koitokselle.
 
Toisella kierroksella tapahtui muuutosta kun otin käteen piiskan, jolla napautin maata samalla kun komensin koiraa. Päästiin siis etenemään liina löysällä ja aina kun aavistin, että Texillä meinasi pakka hajota, kielsin sitä, jolloin jo kuunteli. Kyllähän se varmaan siitä lähtisi sujumaankin, ainakin lampaat sitä kiinnostivat, mutta mun olis oltava jumala Texin silmissä ennen kuin tuosta oikeasti tulisi jotain. Ja nyt en ole. Jumala siis.
Sain siis taas kunnon muistutuksen meidän suhteesta ja sen tärkeydestä, alan kiinnittämään siihen huomiota, taas!
 
Farra, Tex, Brida ja Cloud-mummo
 
Saiko tästä siis jo lähteä..??
 
Sunnuntaina töissä collieiden syksyn viimeisessä tokokokeessa töissä. Kokeen loputtua tein Texin kanssa hallissa agilityä kahdessa osassa, välissä huilitauko. Kaikki kontakti-esteet oli samanaikaisesti radalla ja kepeille oli vähän haastavammat kulmat. Samalla pujottelu oli nurkkaa kohden, joten tuli tätäkin treenattua.
 
Eilen tein Hotin treeneihin suunnitelman mitä treenataan, mutta päädyinkin tekemään kisanomaisen, kun muutkin teki. Texille voittaja. Vähän ehkä oli uusi kisanomainen liian pian edellisestä, kun ei nyt edes montaa kertaa oltu edellisen jälkeen treenattu. Kivasti meni - unohdettiin vaan tehdä seuraaminen. Huonona vieläkin ne luoksetulot, joissa tulee hitaasti eteen. Ja tämä toistuu tietty kaikissa noudoissakin. Kakeissa tuli eteen - näissä täytyy nyt jarruttaa ja tehdä huolella ja maltilla. Löysi ruudun, vaikka tehtiin se ekaa kertaa suoraan ilman että alkuun käytiin ruudussa. Samoin tunnarin teki huolella, ainut ongelma hidas palautus.
 
Kaapo ekaa kertaa EVL. Tämäkin liian pian treeni määrään nähden. Eihän Kaapo ole tehnyt kertaakaan ruutua merkin kautta, edes siis treenannut. Samoin ohjattu ihan kesken. Samoin Z. Kaapo oli kyllä muuten kiva, teki hommia ihan innoissaan. Tunnari oli Kaapollakin hieno! Tästä on hyvä jatkaa, niinkuin Elina kirjoitti "arvostelulomakkeeseen"