Texin kanssa on NIIN kivaa kisata. Siitä on muuttunut ihan hirmu kiltti agilitykoira. Tekemistä ja treenaamista vielä on, mutta niin on kyllä intoakin tehdä ja treenata.

Lauantaina kisattiin TSAU:lla neljä starttia. Tex teki ekalla Huittisen Harrin radalla nollan. Kovin montaa nollaa melkein viidestäkymmenestä koirakosta ei tullut. Muutama kohta meilläkin (huom! MINUN takia) vähän hapuili, mutta nollalla maaliin. Okserin rima kolahti, mutta pysyi. Okseri on meillä nyt treeninumerona 1, Tex arvioi hypyn aina ensimmäisen riman mukaan. Tokalla radalla olin alussa päällejuoksussa Texin tiellä ja rima tuli alas. Putkesta ammuttiin taas melkoisella vauhdilla hieman liian pitkälle, mutta ihan ookoo radalla muuten maaliin. Tuplanolla meni siihen rimaan, mutta taas vaan loistava fiilis radan sujuvuudesta.

Kolmannella radalla oli vähän enemmän säätöä. Se okserin rima tuli nyt alas. Vedin yhden hypyn ohi ja keinu oli aikasta vauhdikas. Vielä oman töks-ohajauksen takia yksi kielto. Mutta paljon hyvääkin radalla oli. Vika radalla sain vaikean alun onnistumaan hyvin. Ekaan putken taas vähän töks, ja huusin Texin nimeä jo ennen kuin se oli edes menossa putkeen, jolloin kääntyi pois sieltä. Kepeille rynnin päälle ja työnsin koiran kakkosväliin. Piiskaa mulle! Ja kirsikkana kakun päälle, okserin rima alas.

kuva0154-normal.jpg

Yö hotellissa ja sunnuntai iltapäivällä ATT:n kisoihin. Kaapokin oli täällä kisaamassa. Toki sen kisamenestyksestä ei ole paljoa kerrottavaa. Eka radalla karkasi ja palautin sen alkuun. Murrrr… Toka radalla paukkui puomin molemmat kontaktit ja vielä väärään putken päähän. Näin.

Tex teki taas eka radalla nollan. Mieletön fiilis radalla, oli sellanen hyvä flow. Toka radalla Tex kompastui puomin alastulolla, mutta liukui kontaktipinnan yli, jolloin osui kyllä siihen ihan selkeästi. Muutoin olin ennen keppejä olevalla hypyllä myöhässä, enkä kerennyt tekemään enää valssia, joten tein jotain pelastusohjauksia. Ja ihmeen kapulla saatiin menemään. Ihan lopussa hätäilin ja ohjasin (varmaan huusin taas Texin nimeä ennen estettä) renkaan ohi. EIH, hylly ja tupla taas näin lähellä. Eipä auta, nyt vaan olen iloinen näistä hyväntuulen radoista.

Ja aika liukkaana vapautetut kontaktikin pelitti edes jotenkin koko v.lopun. Keinulta se yksi vitonen, mutta muuten ihan jees. Niitä vaan täytyy treenata vielä, kaikkia kontakteja siis, mutta ei se Tex niitä enää loikkinut ihan huolella niin kuin joskus. Vika hyppis jätettiin väliin, kun kello oli jo niin paljon ja vähän kaikkia väsytti.

VIDEO löytyy tuolta.

Nyt on nollia kasassa, mutta se tupla jos vielä saadaan niin hienoahan se on. Ja jos vaan saadaan jatkettua tällä linjalla niin eiköhän se tule tehtyä. Mä toivon vaan, että en ota sellaista tuplanollapeikkoa päähäni, joka luo yhden nollan jälkeen sellaisen ahdistavan pakon ja yliyrittämisen tunteen. Nyt on meno ollut vielä aika rentoa ja haluan sen sellaisena pysyvän. Hyvän mielen agilityä, sitä haluttaisiin tehdä me!

                  DSC_0093-normal.jpg