Ainiin, unohtui mainita että sunnuntaina osallistuin HSKH:n järkkäämälle Janitan agilityluennolle, teemana oli agilitykoiran koulutus. Jotain aksatekemistäkin siis. Ihan ok luento oli - paljon tuttuja asioita, mutta näitä on hyvä aina itsellekin kerrata kun niiden perusasioiden tärkeys aina unohtuu. Ja lähinnä se, että osaavankin koiran kanssa on muistettava vahvistaa yksittäisiä asioita. Vähän tuli hinku aksaamaan ja varsinkin kisaamaan..

Maanantai vain lenkkeiltiin, kotona vähän kaukoja olkkarissa. Eilen HSKH:n tokokoulutuksessa; kouluttajana Jessica Svanljung. En ollut aiemmin ollutkaan Jessican koulutuksessa. Kaikilla oli 2x15 min aikaa, ihan sopivasti –  me saatiin katsottua kaikki mitä oli mielessäkin.

Aloitettiin seuruusta. Lähinnä sen edistämisestä. Tähän taas aika simppelit vinkit (mitä ne aina yleensä sitten onkin). Meillähän tökkii ne vasemmalle käännökset; kun Tex on niin edessä jolloin törmää jalkoihin. Tähän vaan vinkki, etten liikaa auta koiraa niissä kääntymään, vaan teen terävän ja nopean vasemmalle käännöksen, jossa koira törmääkin jalkaa, ja jatkan vaan seuruuta. Ekan kerran Tex törmäsikin ja oli vähän että mitäs? Muutama perään ja jo skarpppasi paikka ja käännös. Toinen neuvo oli lyhyt hihna jolla sain avustettua oikealle paikalle ja jonka avulla tunsin jos karkaa eteen. Huomattava muutos oli jo näillä kokeiluilla. Hyvät perusvinkit. Toinen ekan osion ongelma oli noutojen palautukset. Näissä lelupalkalla saan vähän vauhtia palautukseen, mutta käyttää kovasti silmää ja ajatus on vain lelussa. Ei ole sellainen vauhdikkaan rento. Lelupalkkaus pois ja äänellä kehun juuri ennen kuin on nappaamassa kapulaa, eli vielä matkalla sinne. Siis uskomatonta – tällä saatiin useampi toisto ihan eri asenteella tulevia palautuksia. Teen aina luovutukseen asti ja palkkaan tästä namilla. Voi miten simppeliä, tätä täytyy nyt jatkaa.

Toinen 15 minuutin pätkä aloitettiin luoksetulolla. Tehtiin ensin liike kokonaisena, jossa tulikin hyvin ongelmakohdat esiin. Luoksetulovauhti laukalla mutta vähän jumittuneena, stoppi valui ja maahanmenon seisoi. Vielä hieman epävarmana eteen. Mä en osaa treenata tätä kokonaisuutta valmiiksi. Stopit onnistuu yksittäisinä mutta ei liikkeenä. Tähän taas ekaksi lelupalkka pois lelujumin poistamiseksi. Sitten vaan niitä stoppeja erikseen ja palkaksi kiertämään takana olevaa esim. tuolia. Maahanmenoon kun vaihtoi eri käskyn, toimikin erilailla kokonaisuudessakin. Jotenkin herätti paremmin kuuntelemaan. Jessicakin totesi tämän olevan vaikea liike, täytyy vaan tehdä palasissa töitä. Merkkiäkin kerettiin vähän ottamaan. Sehän jää vähän vajaaksi ja Tex aika paljon ennakoi. Tähän kuunteluharjoituksia. Kun sanon merkki ja juuri ennen merkkiä kierrä, on kuunneltava ja kierrettävä merkki. Kun sanonkin uudestaan merkki niin se on vain merkki. Ja kriteeristä kiinni minkä hyväksyn ja minkä en. Kiva koulutus ja taas uutta intoa tuova. Tykkäsin.

Paikallamakuun piilosta otettu kuva viime kesältä erittäin skarpista Texistä <3DSC_0018-normal.jpg