Maanataina päästiin vielä onneksi ringin treeneihin, vaikkakin varpaita piti sulatella sen jälkeen tunnin.. :)

Päätin ottaa taas kisanomaisen.. täytyisi saada vähän rutiinimmaksi "kisa" ja myös miettiä tuota vinkumista kun ei palkkaa heru.. Ja vinkuihan se.. Sellaisia pieniä inaisuja aina kun esim. seuraa käskyn jälkeen kun lähdettiin liikkeelle, jätöissä pientä piippusta jä hypyssä hyppy käskyn annettua jopa pieni haukahdus.. Vein Kaapon hypyn aikana, kun ei onnistunut ilman ulinaa, autoon ilman mitään palkkausta. Se vaan vaatii palkkaa....

Sitten ihan vimpaksi taas uudestaan.. Nyt mietittiin ihan ringissä mikä ratkaisuksi ja muut viisaampana osasi ketoa, että Kaapo jallittaa mua taas ihan täysillä. Se omalla käytöksellään saa mut toimimaan niinkuin haluaa, eli ongelma on sama, eritavalla vaan "oireileva", kuin viime kesänä. Silloinhan sain Kaapon muuttumaan ihan täysin kun muutin kotona ja arjessa tiukemman ja määrätieoisemman linjan, ihan arkikäyttäytymisessä. Nyt kun on mielestäni mennyt hyvin, olen ihan huomaamatta höllänyt joitain asioita, mitä olen ennen vaatinut, ja Kaapo on mielessään taas päässyt herraksi.. Toinen ongelma on, että Kaapo ei oikein osaa rauhoittua.. Tätäkin voidaan harjoitella..

Eli, arkikäytös kuriin ja kaikki piippaminen kotona ja lenkillä on totaalisen kiellettyä.. En siirrä kieltämistä suoraan treenikentälle, koska se pilaa siellä tekemisen hauskuuden ja kohta en saa sitä tekemään mitään kun kaikesta tulee huomautus (piippaamisesta), eikä koira vättämättä edes tiedä mistä.

Samalla tehtiin jo harjoitusta, jossa en kiellä Kaapo vinkumisesta, se vaan ei pääse tekemään mitään jos vinkuu. Esim. pyysin Kaapon hyppäämään esteen ja istumaan. Heitin kapulan sen viereen (tykkää siis noudosta paljon). Koira ei saa siis karata kapulalle vaan odottaa 'tuo' käskyä, ja jos vinkasee lähtiessään keskeytetään homma ja hateaan kapula itse.. Sitten kun koira lähtee hakemaan kapulan hiljaa, saa se sen hakea ja tästä palkka. Täytyisi saada nyt Kaapo ymmärtämään, että jos vinkuu, ei saa tehdä..

Eilen omat agilitytreenit oli peruttu, mutta päätin uhmata pakkasta ja lähdin hallille tekemään pienen treenin. Tehtiin matalilla esteillä hyppyjä ympyrällä, eri etäisyyksillä. Hyvin osasi katsoa askeleet ja hyppi ihan sujuvan näköisesti. Sitten ihan vaan tekniikka harjoituksia kolmella hypyllä :) Voi miten innokas Kaapo olikaan.. Ainiin, myös aksahallilla kaikki ääntely on kielletty.. :)