Eilen pikaiset tokotreenit Ojangossa. Vähän oli kylmä ja ripsi vettä, mutta saatiin kiva treeni aikaiseksi. Treenivihkosessa kuusi liikettä, puolessavälissä tauko ja koiran vaihto. Alkuun metalli. Kaapolle ihan ok, vähän pelasi noston kanssa, mutta toi kuitenkin koko matkan ja ihan hyvä luovutus. Texille kävin heittämässä kapulan hypyn läheltä, jotta sain sen kauas. Palasin viereen ja pienellä hetsillä noutamaan. Hyvä nosto kapulan takaa ja rennolla, hyvällä laukalla palautus. Sanoin kerran ennen nostoa ’pian’ käskyn. Tämä toimii kyllä nyt vaan miljoonasti paremmin kuin lelulla vauhdin palkkaus. Z:ssa Kaapon kanssa vain suoraan jäävät – näissä no broblemos, tosin maahanmenossa jätti perinteiseen tyyliinsä kyynärät ilmaan. Niin kuin aina. Texille kävelin ensin tyhjän Z:n, jossa ei ollenkaan ennakointia. Jäävien kanssa kävelin pari ohi, näissäkään ei ennakointia. Kuuntelutreeni on auttanut sitä vähän keskittymään paremmin. Ruutu. Kaapo ei taas mennyt ruudussa maahan kuin vasta kolmannella käskyllä. Tex teki merkillä ensin pari kierrä harjoitusta. Oikein kivasti kiersi ja kun tuli merkki käsky, teki hyvän merkin eikä jäänyt vinoon tai ennakoinut. Ruutuun myös hyvin – jätin ylös ja loppuosa tästä. Erikseen vielä pari ruudun paikkaa hetsaten vähän lähempää.

Toiseen settiin alkuun luoksetulon stoppeja kierron kautta. Kaapolla seisominen vahvempi, maahan on kyllä huono. Ei auta kuin treenata. Texille ihan hyviä stoppeja, eikä nyt erikseen otettuna yhtään vahingossa seisomiseksi jäänyttä maahanmenoa. Loppuun yksi suora vauhdikas luoksetulo. Kaket – Kaapolle taas takapalkka, jonka avulla siistit vaihdot. Texille huomio taaksepäin istumiseen, oikein kivoja olikin. Ainakin näin edestä katsottuna. Tähän tarvisi melkein aina apurin katsomaan vierestä fuskaako takajalkoja yhtään, kaukaa ja edestä ei niin hyvin näe..

Tex teki loppuun vielä ohjatun merkkiä. Nakkasin kapulat paikalleen, mutta ei hakenut niitä kertaakaan kun treenattiin vain merkkiä. Tässä merkki on kyllä nihkeämpi kuin ruudun kanssa. Jää siis kyllä aika vahvasti kiinni kapuloihin. Pari kertaa oli jo sinne karkailemassakin. Eli ajatus olisi saatava vahvemmin siihen merkkiin. Kieroleikkikään ei onnistunut hyvin nyt. Mokomakin silmänkäyttäjätyyppi! Saatiin siihen nyt muutama ihan ookoo toisto, johon oli hyvä lopettaa ja jatkaa taas ensikerralla. Nyt taas omaan muistiin: Kohta olisi tehtävä jo enemmän kokonaisuutta ja kisanomaisuutta. Nyt treenit on aika vahvapalkkaisia, kehun ja rallatellaan aika paljon. On iso ero koekäyttäytymiseen kun sen aika tulee.. Samoin kuuntelu-temppurata olisi tehtävä jossain kohtaa piakkoin. Ensi viikolla taas kerkeää.     

Hot%2030.4.11%20023-normal.jpg