Torstaina oli mun vuoro tehdä rata omiin treeneihin. Teemana oli putkijarru ja putkesta kääntyminen. Sain aikas hyviä kohtia radalle, jotka tiesin ainakin meille vaikeiksi. Radalla oli kolme suoraa putkea ja yksi u-mutkainen. Kaapo hidastaa putken suoritusvauhtia paljon, kun teen putkijarrun ja kääntyy putkesta kyllä joo jotenkin, mutta hirmu hitaasti. Eipä tullut kellotettua, onko nopeampaa antaa sen mennä putki kovaa ja vähän isommalla kaarteella jälkeen, kuin mennä putki hiljaa ja jonkin verran pienemmällä kaarteella.  Päästiin joka kohta radasta läpi, mutta joo, aika hitaasti. Eli näillä jarrutuksilla musta kärsi koko radan suoritusvauhti oli vähän sellaista varovaista menoa koiralta.

Texin kanssa ollaan treenattu tätä(kin) ihan liian vähän. Palkattiinkin aluksi muutama jarru, ennen kuin alkoi yhtään toimimaan. Kohta, jossa suoran putken jälkeen piti kääntyä tiukasti sivuun, mutta jossa oli ansana aika lähellä suorassa linjassa toisen putken suu, oli vaikea. Tex painatti toiseen putkeen ihan surutta vilkaisematta mua yhtään. Tähän miljardi toistoa, jossa oma vauhti ihan kokonaan pois, ennen kuin koira meni putkeen. Saatiin vähän edes reagoimaan ja palkattiin näitä. Alkoihan se toimimaan, mutta näitä olis tehtävä, kaiken muun ohessa.
Viikonloppu Lappeenrannassa. Perjantaina käytiin Lau:n hallilla rakentamassa lauantain koulutuksen rata, ja testasin sen omilla koirilla. Muutoin vapaa viikonloppu niille lenkkeilyn merkeissä.
 
Eilen oli oman seuran epikset. Menin Kodan kanssa kaksi kertaa kisaavien radan. Se ei oikein irtoillut, mutta kovaa se meni.. Kaapon kanssa yhden kerran (Elina meni toisen kierroksen). Oikein mallikkaat kontaktit ja rata muutenkin. Texin kanssa ei onnistunut päällejuoksu, kun takana oli putki houkuttimena. Tosi ohjasin itse taas varmistellen, jonka takia kohta varmastikin epäonnistui.. Toisella kierroksella Texin kanssa rata nollana läpi. Nyt onnasi päällejuoksukin.

Toko on nyt taas jäänyt ihan täysin… Tulispa jo kevät ja kesä, niin pääsisi ulkokentille tekemään. Mä ryhdistäydyn kyllä sitten heti, mutta nyt vaan ei aika riitä.