Maanantaina treenattiin Hottilaisten kanssa kisanomaiset treenit. Kaapon kanssa tein voittajan kisanomaisesti palkkaamatta. Oli taas ihan hyvä. Meni vaan taas ruudun sivusta sisään ja jäi liian eteen. Mutta teki kaikki ja vielä ihan ookoosti. Näin kun se tekisi v.lopun kokeissakin..

Texin kanssa tein myös avoimen, mutta palkkailin muutaman liikkeen jälkeen namilla. Tulee varmaan kertarysäyksellä liikaa jos olisin tehnyt täysin palkatta. Luoksetulon stop oli hieno, mutta loppuosa hieman epävarma - tulee hitaasti. Perusasennot oli taas hienoja ja ihan suoria - onkohan jo hokannut asian?!? Noudossa myöskin taas vähän puri kapulaa ja tuli vinoon eteen. Muutoin hyvä kokonaisuus .
 
Keskiviikkona tein ennen omia treenejä vähän hallissa taas putkien kanssa pientä ohjauksen kuuntelu treeniä. Meni kivasti. Kentällä tein Elinan liikkuroimana Kaapolle ruudun ja Texille luoksetulon sekä noudon.
 
Eilen omien koirien agitreenit. Kiva rata, jossa paljon haastavia kohtia. Texin kanssa onnistui hienosti alussa olevan ansaesteen ohittaminen, kepit meni hienosti ja kesti päällejuoksun niillä jättämättä kertaakaan keppejä kesken. Kun vihdoin ohjasin oikein (Samin seistessä edessä etten valuta valssia), tuli hyvin tyrkyllä olevan putkensuun ohi. Kontaktit oli myös hyvät, radalla oli kaikki kolme. Hiomista ja jatkotreeniä vaatii oma valssin teko, valuttelin eilen ihan kauheasti. Puomi/putki erotteluun vielä treeniä (tehty luvattoman vähän) sekä takaaleikkaus, jonka myöskin ohjaaja tekee huonosti. Eli joo, koira meni kivasti, sen ohjaaja ei niinkään. Radan loppupuolella oleva päällejuoksu ei oiken mennyt siististi ja vasta Kaapon radalla tajusin miksei (kun tein saman virheen). Tämän olisin halunnut vielä koittaa uusiksi, mutta ei kerennyt. Menin siis liian lähelle siivekkeen reunaan asti ohjaamaan takaakierron, jolloin tuli kiirus päällejuoksuun. Kaapolla myös tämä alkuun takkusi, mutta loppuun meni hyvin, kun tajuttiin "ongelma".
Kaapolla oli hyvä treeni, oma ja koiran asenne oli kohdallaan. Texin jälkeen Kaapo tuntuu niin paljon varmemmalta, että sen kanssa on oikein jopa ilo mennä .  
 
Ulkokentällä tein Texin kanssa vielä luoksetulon stoppeja, noudon ja kaukoja. Huomenna on sitten tokon piirinmestaruuskoe ja sunnuntaina collieiden järkkäämä koe Hollolassa. Tokon täyteinen loppuviikko siis tiedossa.
 
Kaivoin ompelukoneen naftaliinista ja tein Elinan shelteille softshellistä takit syksyn sateisiin, jaksaisinkohan vääntää omille koirillekin. Tuli aika pienellä vaivalla ja kun kotona on niin paljon kankaita.