Eilisissä Mikkelin kisoissa keksittiin Kaapon kanssa miten agilityä mennään  Ekat kisat, joista tulen oikeasti ja aidosti iloisena kotiin, vaikkakin ilman nollaratoja. Samin ja Peten jahkaaminen mulle siitä, että pidän koiraa ihan liikaa hallussa, enkä luota siihen, on viimein mennyt päähän. Tämän oivaltaminen ja viikko sitten ollut Teemun treeni vei kyllä meitä eteenpäin valovuosia.

Tavoitteena oli, että en kertaakaan sano 'tässä´ enkä yli-varmistele mitään ohjauksia, annan vaan mennä ja luotan että osataan. Toinen tavoite oli mennä kisarata juuri niinkuin harjoittelin. Ja näissä tavoitteissa onnistuin.  Tein molemmilla radoille paljon ennakoivia valsseja ja sokkareita Teemun oppien mukaan. Ne tuntuu sopivan meille. Eka rata oli ihan täydellinen ja tuntui niin makeelta. Harmi vaan puomin ylösmenolta tuli vitonen.. Nyt mun on myönnettävä, että meillä on onglema tuon ylösmenon kanssa ja siihen on alettava keksimään ratkaisuja. Aika oli hyvä.. oliskohan ollut neljänneksi nopein ja alle sekunnin voittajasta. Mä olin niin iloinen radan jälkeen, koko rata tuntui niin superilta ja meillä meni Kaapon kanssa kaikki ajoitukset kohdilleen.. Tuntui paljon rauhallisemmalta edetä kun en kokoajan hoe 'tässä' ja hätäile itse. 

Toiselle agiradalle lähdin hyvällä asenteella. Ajattelin, että tehdään samaa työtä kuin edellisellä radalla. Jälleen ihan supermakee rata, jossa ei mitään ylimääräistä. Nyt varmistelin puomin ylösmenon ihan kunnolla, melkein ajettiin ohi, mutta... saatiin keinun alastulolta vitonen.. se ei kyllä mennyt sitä lentona ja koski kontaktipinnalle..taisi siis ylittää keinun puolivälin ennen laskeutumista vai miten se keinun sääntö menee?? No rata itsessään taas super ja aika oli hyvä. Hieman sitä paloi tuon puomin varmisteluun, kun jouduin katkaisemaan Kaapon vauhdin melkein kokonaan.

Hyppärille sain taas hienot kääntymiset ennakoivilla valsseilla ja kerkesin tekemään hienon sokkarin suoran putken jälkeen. Hienoa - en ennnen koskaan käyttänyt sokkareita kun en sitä osaanut ja olin aina Kaapon jäljessä.. Nyt kerkesin hyvin joka paikkaan. Harmillisesti mokasin itse keppien jälkeisen takaakierron, kun en osannut päättä miten teen takaakierron kahdesta vaihtoehdosta ja aloin siinä Kaapon pujotellessä vielä mietimään. Tässä koira jäi täysin selän taakse enkä ottanut yhtään haltuun takaakierrolle, joten hyppäsi sen väärään suuntaan..

Mulla oli niin hieno fiilis koko kisojen ajan. Nyt muistan jakaa kisoihin näitä pieniä tavoitteita ja iloitsen niiden onnistumisista. Ja lopetan turhan hallussapidon ja varmistelun. Kiitos Pete ja Sami neuvoista, ehkä vihdoin tajuan...

Perjantaina oli Texin pentuaksa muiden Hot:in pentujen kanssa. Tehtiin jo rataa.. Jopa 10 estettä   Radalla oli jo pieni vekin teko ykkösputkelta kakkosella, takaakierto kakkoselta kolmoselle, valssi kolmoselta neloselle, takana leikkaus vitoselta kutoselle, valssi putkesta seiskalle sekä sylkkäri ysin ja kympin välille. Harjoiteltiin ensin kuviot erikseen ja loppuun koko rata. Saatiin "nollana" läpi . Kyllä kaikki pennut on niin taitavia - ehkä tuleva SM joukkue 2012... Tässä ratapiirros: