Eilen päätin keretä käymään hallillla ennen collieyhdistyksen kokousta (josta tosin myöhästyin vähän..). Koko viime viikkoon ei tehty Texin kanssa yhtään agilityä ja muutoinkin täytyisi nyt skarpata ja treenata ajatuksella, kisaikä lähestyy... Joten tein valmiiksi suunnitelman mitä treenaan ja piirsin radan, jossa oli ainoastaan hyppyjä ja kepit (21 esteen pituinen). Eli ohjauskuvio treeniä. Radalla oli tarkoitus treenata ihmisnuolta, whisky-leikkausta, jaakotusta, twistiä sekä päällejuoksuja. Rimat oli 50 cm ja parissa kohdassa, jossa hypättiin suoraan 55cm. Vielä huomiona itselleni; jatkossa mietin tarkemmin kohdat joissa palkkaan. Nyt mietin vaan alun ihmisnuolen, jonka palkkasin parilla ekalla toistolla. Se onnistuikin hyvin.

Helppoja kohtia ei muut olleetkaan. Taas tajusin kuinka äärimmäisen tärkeää Texin kanssa on oman liikkeen rytmittäminen. Jos juoksen vaan kovaa omaa tahtia yhtään muuttamatta, juoksee se hyppyjen ohi. Jo ihan pienikin rytmin muutos esim. päällejuoksuissa auttaa ja ohjaus onnistuu. Muutamassa kohdassa Texin innostus pääsi valloilleen ja rallatti omineen kolme-neljäkin hyppyä eteenpäin omavaltaisesti mun vaan jäädessä taakse katselemaan sen menoa.. voi voi...on se ehkä hieman liikaa estehakuinen.. Ei ole kyllä mikään helpoin tyyppi tämä ja kun en treenaa sen kanssa niin paljoa niin en oikein saa tuntumaa siihen. Yhteinen sävel vielä puuttuu. Yksittäisinä sain kyllä onnistumisiakin. Jaakotus onnistui hyvin, samoin twisti. Kepit mentiin pari kertaa ja teki ne hyvin loppuun asti. Tänään on meidän seuran epikset, mennäänpä sinne katsomaan miten ratatreeni sujuu. Mutta joo- näitä harjoituksia on varmaan tehtävä enemmänkin, josko ne treenaamalla alkaisi sujumaan.

Kaapo teki Texin hyppyradan nollana läpi. Se on aika paljon helpompi ja varmaan ohjaankin sitä vähän varmemmin ja luottavaisemmin.