Käytiin Herralan lähimetsässä tekemässä kevään ekat jälkitreenit. Kaapolle kaksi parin sadan metrin kaartavaa jälkeä, molemmissa neljä keppiä. Voi miten siitä tää on niin siistiä. Menee niin hienosti ja innoissaan; häntä ihan tötteröllä. Kaikki kepit löytyi hienosti. Ehkä pientä malttamattomuutta talven jäljiltä oli itse jäljen haistelussa, kun hävitti sen pari kertaa. Löysi kyllä takaisin kun vaan odotin. En oikein kokemattomuuttani vielä tiedä tämän lajin "saloja", mitä kuuluisi tehdä ja mitä teen jo väärin.. Nyt kyllä täytyy lyöttäytyä yhteen muiden jälkitreenaajien kanssa.

Texille tein lyhyen, melko suoran pätkän kolmella kepillä. Sille oli vähän vaikea, eikä homma ollut ihan muistissa. Löysi kyllä kepit, mutta jäljestämistyyli ei ollut kovin siisti. Haahuili jonkinverran eikä mennyt nenä kiinni jäljessä. Helpotettiin ja muistuteltiin mieleen yhdellä kepillä ja niin, että se näki kun lähdin tekemään jälkeä. Pari toistoa näin, ja viimeisen meni jo siististi ja maltilla nenä alhaalla.
 
Sillä aikaa, kun meidän ekat jäljet vanheni, tehtiin Elinan shelteille aloittelijan jälkitreenit. Molemmat löysi hienosti ekat kepit, kun tehtiin samalla tyylillä kuin Texille viime kesänä. Ja menivät vielä hienosti jälkeä pitkin sitä haistellen. Ihan hauska oli kokeilla, vaikka ei pk-rotuisia olekaan
 
Maanantaina tokoiltiin Hollolassa. Tex teki alkuun perusasentoja. Kaikki taisi olla hyviä ja suoria. Otettiin myös perusasennossa häiriötä, jota tuli kahdesta muusta samaan aikaan treenaavasta koirasta, kovasta tuulesta ja Mariasta, joka heitteli palloa nenän edessä.. olipa vaikeeta, mutta Tex selvisi hyvin. Eteentulot on ollut luoksetulon yhteydessä melkein joka kerta vähän vinot, joten otettiin nyt tätä tuolia kiertämällä ja siitä eteen istumaan. Nyt olivat suoria, joten ei tarvinnut huomauttaa. Erikseen otettiin edestä sivulle siirtymiset. Nämä tahtoo jäädä vajaiksi, joten paljon treeniä tähän.
Ruutua tehtiin läheltä markkerille. Voi kun muistaisin aina vaatia ne tassut siihen alustalle asti, enkä vaan sen viereen. Johdonmukaisuutta tarvittaisiin jälleen.. Seuraaminen oli taas ihan hyvää. Texin tyylistä, mutta rennompaa ja paikka oli oikea. Otettiin treeniin molemmat kääntymiset taas alkuun avustettuna namilla ja jo ilmankin. Hyviä olivat.
 
Kaapo teki metallia. Ensin omalla kapulalla ja sitten vieraalla, joka ei noussutkaan ihan niin helposti. Tähän tehtiin vaihtelua, eli kun koira haki metallin, ohjasin sen hypylle ja sieltä kiertämään tuolin ja siitä palautus. Teki kunnolla nyt, tällä kertaa. Luoksetuloja tehtiin eri variaatiolla. Yksi suora, yksi stoppi takapalkalla ja kokonaan liikkeenä. Ruutu; karkasi taas matkalla ruutuun sivussa olevalle hypylle. Ja teki sen ehkä n. 3 kertaa. Tiukka huomautus, jonka jälkeen ruutu löytyi ja ihan suoralla linjalla.
 
Sunnuntaina ohjailin Elinan shelttejä Pennalassa. Ne on ihan hauskoja. Ja ihan säpäköitä ja osaavia ollakseen vasta kisaamisen aloittaneita. Pitäisköhän ottaakin seuraavaksi medi tai mini koira, ne on aika näppärän kokoisia ja kisaluokat ei olisi niin jättisuuria. No ehkä ei kuitenkaan ?!? Ja Elina halusi tehdä videokoosteen, löytyy täältä